Jak pomáhají charity na Chomutovsku?

Soňa Šímová 2020-04-04 08:09:00

CHOMUTOVSKO (soš) — Na časté dotazy — „a kde jsou nyní charity?“ — jsme některé z nich oslovili za vás.

 „A omlouváme se, ale bohužel pomoc teď nemůžeme poskytnout z důvodu nedostatku potravin v Potravinové bance Džbánsko, odkud běžně odebíráme potraviny. Bohužel ani jinou pomoc nemůžeme poskytnout, jelikož naše Charita sídlí v budově fary farnosti Chomutov a ta je z hygienických a bezpečnostních důvodu vzhledem k situaci ve světě pro nás i veřejnost zavřená. Naši zaměstnanci jsou tudíž na „nucené” dovolené,” reagovali na dotaz pomoci v Oblastní Charitě Chomutov.

Naproti tomu Adra, která má rovněž svou pobočku v Chomutovně, se zapojila do šití roušek a další pomoci. „Adra se zapojuje napříč republikou v místech, kde má svá dobrovolnická centra dle lokálních potřeb. Naši Chomutovští dobrovolníci zatím pomáhají se šitím roušek. Naposledy třeba pro Globus, který se stará o balíčky pro potřebné. Snažíme se do šití zapojit také veřejnost. Po naplnění potřeb v Globusu jsme připraveni je posléze distribuovat dále dle aktuálních potřeb. Jinak jsme nabídli městu pomoc s rozvozem nákupů a přípravou balíčků. Momentální kapacity jsou prozatím dostačující, takže vyčkáváme a budeme reagovat na aktuální potřeby,” upřesnila vedoucí dobrovolnického centra Markéta Ungrová.

Do pomoci se zapojila i organizace Světlo Kadaň. „Máme velký počet sociálních služeb zaměřených na problematiku drogových a jiných záležitostí. Nyní je klientům nabízíme v omezené míře. Služby jako NZDM a SAS byly nařízením vlády uzavřené, nicméně se snažíme pro klienty službu zprostředkovat on–line aktivitami. Zaměstnanci naší organizace se aktivně zapojili do výroby roušek, které zdarma poskytujeme našim klientům,” říká předseda spolku Jan Hudák. Pod touto organizací funguje v Chomutově i Klub Molo. „Naše služba celý minulý týden věnovala šití roušek pro chomutovské zdravotníky na dětském onkologickém oddělení a zdravotníkům na radiologickém oddělení,” upřesnila vedoucí klubu Kateřina Marková.

Foto: Roušky pro onkologické oddělení od zaměstnanců Klubu Molo

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video