Pokousal zakročujícího policistu

Redakce 2020-04-03 11:10:00

CHOMUTOVSKO - Nejdřív ujížděl, pak se bránil zadržení. Obvinění z několika trestných činů si převzal 48letý muž z obce na Chomutovsku. Toho chtěla v sobotu večer při řízení osobního vozidla na silnici č. 1/13 mezi obcemi Málkov a Černovice zastavit policejní hlídka. Podle policistů však řidič na znamení k zastavení vozidla nereagoval a začal ujíždět. Muži zákona tedy vozidlo začali pronásledovat a během toho použili i varovný výstřel. Ani ten však dotyčného nepřiměl k zastavení vozidla. Nadále měl pokračovat v bezohledné jízdě, kterou ohrožoval silniční provoz. Proto policista znovu použil služební zbraň. Několika výstřely z ní zasáhl zadní kolo pronásledovaného vozidla. Nakonec měl řidič vozidlo zastavit a dát se na útěk po svých. Hlídka ho však dostihla a zadržela. Muži se zřejmě do cely opravdu nechtělo, při zákroku měl totiž jednoho z policistů pokousat do prstu a způsobit mu tím drobné zranění.

Následně byly objasněny i důvody, proč zadržený před hlídkou ujížděl. Za volantem vozidla neměl co dělat, protože mu byl příslušným správním orgánem uložen trest zákazu řízení motorových vozidel, který trvá až do srpna tohoto roku. Navíc provedený test na užití návykových látek řidičem vyšel pozitivně.

Po noci strávené v policejní cele sdělil vyšetřovatel muži obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Za jejich spáchání ho soud může v případě uznání viny poslat až na čtyři roky do vězení. Vyšetřování nadále probíhá na svobodě. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video