Srdíčka, ozdoby z filcu, zdobené květináče a věnce

Alla Želinská 2020-04-03 12:16:00

Co jste se naučili a vytvořili v DDM, můžete teď si zopakovat i doma!

Tvořivé odpoledne plné srdíček a dalších symbolů lásky příjemně strávili účastníci Valentýnského tvoření pro rodiče s dětmi, které v pátek 7. února připravil dům dětí a mládeže v Žatci. Pod vedením Miloslavy Belanové a Ivany Lazarčíkové si společně vytvořili valentýnská přáníčka, dekorace, obrázky na plátně pro své nejbližší, které chtějí potěšit. Veškerý materiál byl zajištěn. Maminky si u toho mohly dat kávičku, děti čaj a všichni něco dobrého na zub.

Poslední únorový pátek DDM v Žatci opět pozval dospělé i děti na tvořivé páteční odpoledne – tentokrát to bylo zdobení květináče ubrouskovou technikou decoupage. Zjednodušeně se jedná o polepování předmětů, v našem případě květináčů, vystřihovanými motivy z ubrousků. Účastníci si mohli vybrat z nejrůznějších motivů a tak vznikaly květináče zdobené tulipány nebo plameňáky, ale i s donuty, olivami, bylinkami, levandulí či srdíčky. Děti navíc ke květináčkům vyráběly veselé zápichy. Aby se všem lépe tvořilo, organizátorky nabídly občerstvení a teplé nápoje. Na závěr se do všech vyzdobených květináčků zasadily cibulky hyacintů.

I začátkem března se v DDM tvořilo. Zelené závěsné věnečky zdobené kytičkami, motýlky, zajíčky, vajíčky, beruškami a dalšími dekoracemi a květináče z filcu vznikaly v sobotu 7. března. Proběhlo tu další projektové dopoledne, zatím na neurčitou dobu poslední. DDM v Žatci spolu s většinou ostatních zařízení v ČR, kde stále platí nouzový stav a karanténa, je zavřený a neprobíhají zatím žádné kroužky ani akce. Jeho pracovníci ale nezahálí, usilovně šijí roušky (obdarovali už stovky dětí a dospělých) a se svými příznivci jsou ve spojení na sociální síti. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video