Pracovníci Domova pro seniory zůstali se svými klienty

Alla Želinská 2020-04-03 16:02:00

Celkem 16 zaměstnanců DpS ve Vroutku se rozhodlo podstoupit dobrovolnou karanténu a zůstalo v domově spolu s klienty. Zatím na dva týdny.

„Vzhledem k dramatizující se situaci v našem regionu jsme se rozhodli přistoupit k důležitému preventivnímu kroku, a tím je dobrovolná karanténa, která je prozatím plánovaná na dva týdny,“ oznámila v pátek 3. dubna ředitelka Domova pro seniory ve Vroutku Markéta Sosnová.

V pátek ráno se celkem šestnáct zaměstnanců domova sešli v práci, v níž zůstanou ve dne v noci na dva týdny. Budou se nepřetržitě dva týdny starat o plynulý chod zařízení. „Budeme zde zkrátka žít spolu s našimi klienty. Tento krok jsme podnikli ve víře, že se nám podaří zabránit vniknutí koronavirové nákazy, jejíž možné následky si nechceme ani představovat. Zkrátka chceme udělat maximum možného (možná trochu i nemožného)! A protože dobrovolná karanténa, jak už název napovídá, je dobrovolná, nikoliv nařízená, všichni jsme tu dobrovolně, za což všem pracovníkům, kteří do toho šli, nesmírně děkuji! Vážím si vašeho rozhodnutí, nasazení a všeho, co jste se rozhodli obětovat pro "naší věc",“ říká ředitelka.

V pátek ráno tedy se všichni - sestřičky, pracovnice sociální a zdravotní péče, hospodářského a administrativního úseku, včetně ředitelky domova - 15 žen a 1 muž, sešli v práci a zahájili svůj 1. den dobrovolné karantény. „Myslím, že mohu říct za všechny, byli jsme nervózní, ale po společné poradě všech "nasazených" pracovníků se nám podařilo naplánovat chod a činnosti tak, abychom to my zvládli a klienti měli potřebnou péči,“ přiblížila M. Sosnová. Opatření pro obyvatele Domova jsou stále stejná, život se momentálně odehrává převážně na pokojích, kam je roznášena i strava. „Využíváme naplno moderních vymožeností k ukrácení času, jako jsou televize, rádia, apod. Někteří se věnují křížovkám, čtení, pletení a jiným aktivitám, které jsou možné. Můžeme se jít projít ven po areálu nebo na terasu Domova, ale po společných prostorách se pohybujeme výhradně s rouškou.

Bude to jistě náročné, ale doufám a věřím, že toto rozhodnutí bylo správné a snad se nám podaří domov uchránit! Myslete, prosím, na nás a všechny ostatní, kteří pracují i v této době na úkor času stráveného se svou rodinou a nejbližšími, zatímco mohou ostatní zůstávat doma v bezpečí a s rodinami,“ dodala s poděkováním Markéta Sosnová.

V Domove pro seniory ve Vroutku platí od 3. března zákaz návštěv a docházení všech externích služeb (kadeřnice, pedikérka, hudební a jiná produkce) na oddělení kromě obyvatel a pracovníků Domova. Od tohoto data je také pozastaveno přijímání nových klientů do odvolání. Od 30. března platí i zákaz přijímání jakýchkoliv  balíčků a předmětů zvenku. Komunikace je možná výhradně jen telefonická  prostřednictvím telefonních čísel na příslušné sesterny, kdy je možnost  videohovorů přes whatsapp po domluvě se službu konajícím personálem.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video