Vietnamská komunita darovala radnicím textilní roušky

Lucie Steklá 2020-04-06 08:17:00

Textilní roušky obdrželo vedení radnic v Lounech i Postoloprtech, pro členy složek IZS darovali kávu.

Osm stovek ušitých textilních roušek darovala vietnamská komunita Lounska radnici. „Naše ženy našily roušky, které jsme darovali městu, ale také například vojenské posádce v Žatci,” uvedli zástupci komunity. Dar předali v pondělí dopoledne do rukou místostarosty Vladimíra Honse (první zprava) a Michala Ovšonky (třetí zprava), vedoucího vnitřní správy úřadu. Přidali k tomu několik balení kávy pro "ty v první linii", lékaře, hasiče, policisty. Vietnamec Roman Trinh, předseda Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji navíc spolu se svými kolegy vyzvali Vietnamce v kraji, aby se složili na plicní ventilátor, který darují ústecké Masarykově nemocnici. 

Stejně jako radnice v Lounech či Žatci a dalších městech napříč republikou, tak i ta v Postoloprtech dostala látkové roušky darem od vietnamské komunity. „Dostali jsme dar od naší vietnamské komunity, téměř dvě stě látkových roušek a kávu pro ty, kteří jsou v dnešní době každodenními hrdiny - policisté, hasiči, zdravotníci, všichni, kteří šijí roušky, a tisíce dalších bezejmenných... Děkujeme,” řekl postoloprtský starosta Zdeněk Pištora. Šitím roušek ani občerstvením pro IZS pomoc nekončí. Vietnamec Roman Trinh, který je předsedou Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji spolu se svými kolegy vy-zvali Vietnamce v Ústeckém kraji, aby se složili na plicní ventilátor. Ten bude darován ústecké Masarykově nemocnici.  

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video