K zápisům letos bez dětí

Lucie Steklá 2020-04-06 10:21:00

Lounsko (lus) Zápisy do prvních tříd měly v Lounech i Postoloprtech proběhnout již minulý pátek a sobotu (3. a 4. dubna). Z důvodu ochranných opatření nařízených vládou České republiky se ale původně stanovené termíny zápisů do prvních tříd všech základních škol zrušily.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opa-třeními Vlády k ochraně obyvatelstva pokyny k organizaci zápisů pro následující škol-ní rok 2020/2021. „Zápisy budou probíhat v dubnu a bez osobní přítomnosti dětí ve škole. O nové organizaci zápisů vás budeme informovat na webových stránkách mě-sta a jednotlivých škol,“ informoval odbor školství lounské radnice.  

Ministerstvo doporučuje organizovat zápisy bez osobní přítomnosti dětí ve škole, upřednostnit, pokud je možné, podání přihlášky bez osobní přítomnosti zákonného zástupce dítěte ve škole (datová schránka, email s elektronickým podpisem), případně dle konkrétní situace osobně do školy nebo poštou.

„Netradiční zápisy“ do prvních tříd mají být provedeny během dubna. Ve všech případech ministerstvo doporučuje po ukončení mimořádných opatření uspořádat set-kání se zapsanými dětmi zaměřené na seznámení se s prostředím školy, vzdělávacím programem, učiteli a prostory školy. Dobu zápisu do prvního ročníku základního vzdělávání stanoví ředitel školy. Školská poradenská zařízení zajistí nejnutnější služby v souvislosti se zahájením školního roku, tedy typicky žádosti o odklad povinné škol-ní docházky. Správní řízení o zápisu se v těchto případech přeruší do doby vydání doporučení poradenského zařízení.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video