Zapište děti do svobodné školy

Redakce 2020-04-07 13:02:56

CHOMUTOVSKO (Pl) — Od 1. září 2020 se otevře na Chomutovsku Podkrušnohorská svobodná základní a mateřská škola, která je již zařazena mezi rejstříkové školy MŠMT ČR.

Zakladatelé vyhledali objekt, kde by škola mohla působit. Jsou v kontaktu se starostou obce Údlice, od kterého mají přislíbeny prostory bývalé střední školy. Byla založena fungující komunita dětí a rodičů. Osloveni byli pedagogové. Prioritou školy je, aby se děti cítily dobře a byly v bezpečném prostředí, kde panuje důvěra. Každý má právo rozhodnout se podle nabízeného programu, jak bude vypadat jeho školní den. Pomocníkem k určitému vědění mu může být kromě učitele i starší spolužák.

O škole se lze dozvědět na webových stránkách www.svobodavzdelavani.cz či na facebooku Podkrušnohorská svobodná škola.

Protože se nemůžeme v současné době sejít osobně, je vytvořena online platforma, díky které může proběhnout zápis dětí do mateřské školy, do 1. třídy základní školy a přihlašování žáků do vyšších ročníků prvního stupně základní školy. Online brána pro zápis do základní školy se otevře 15. dubna 2020 a uzavře 30. dubna 2020. Pro zápis do mateřské školy se brána otevře 1. května 2020 a uzavře 15. května 2020.

V rámci zápisu jsou připraveny videoschůzky, které proběhnou v termínech 15., 16. a 17. dubna 2020 od 17 do 18 hodin. Zápisové schůzky budou sloužit rodičům, kteří se chtějí spojit živě se zakladateli školy. Touto formou se rodiče dozvědí vše, co ještě neví z www stránek či osobních setkání.

Své dotazy mohou zájemci posílat na e–mail školy: skolajinak.cv@gmail.com

Za tým zakladatelů Podkrušnohorské svobodné školy PaedDr. Soňa VALUŠKOVÁ

Foto: PSŠ

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video