Kastelánka zve na virtuální prohlídku zámku Stekník

Iveta Drlíková 2020-04-10 09:16:00

Rovněž Státní zámek Stekník se musel navenek ponořit do virtuální reality. Aby lidi na zámek díky koronavirové krizi nezapomněli, natočila zdejší kastelánka Jana Zajíčková video prohlídku s komentářem. K vidění je na facebookové stránce zámku i na jeho webu. Podobně chce přiblížit i zrušené akce k nastávajícím svátkům jara, především oblíbené speciální prohlídky. „Velikonoce už klepou na dveře a nám je líto, že letos budou pro nás všechny trochu jiné. Abychom vás i nás trochu potěšili, rozhodli jsme se, že zámek přesto velikonočně nazdobíme a nafotíme a ještě před Velikonocemi zveřejníme snímky na naší FB stránce,” vzkazuje kastelánka Jana Zajíčková.

Vzhledem k prodloužení stavu nouze na zámku posouvají i termín instalace a zahájení výstavy s názvem Neobjevené tváře památek. Jedná se o jedinečnou edici fotografií celebrit pořízených na 11 méně známých a navštěvovaných českých a moravských historických místech, kterou fotografka Markéta Novak připravila ve spolupráci s Národním památkovým ústavem. Před jejím objektivem se objevily třeba herečky Klára Issová a Hana Vagnerová nebo zpěvačky Lucie Vondráčková a Lenny. „Momentálně je těžké něco slibovat. Každopádně v polovině května chceme tuto výstavu začít instalovat a uvidíme, zda od června opravdu otevřeme, jak o tom minulý týden na tiskové konferenci hovořila ředitelka Národního památkového ústavu,” říká Jana Zajíčková. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video