Dodržujte nařízení domova, seniorům „pište po síti”

Lucie Steklá 2020-04-15 16:49:00

Louny (lus) Lounský domov pro seniory a dům s pečovatelskou službou zpřísňuje za-vedená opatření. Do odvolání jsou zakázány návštěvy v Domě s pečovatelskou služ-bou a ve čtvrtém poschodí domova pro seniory. Stále také platí zákaz návštěv v Domově pro seniory U Pramene Louny. Do-časně nejsou přijímáni noví klienti.

Louny (lus) Lounský domov pro seniory a dům s pečovatelskou službou zpřísňuje zavedená opatření. Do odvolání jsou zakázány návštěvy v Domě s pečovatelskou službou a ve čtvrtém poschodí domova pro seniory. Stále také platí zákaz návštěv v Domově pro seniory U Pramene Louny. Dočasně nejsou přijímáni noví klienti. 

„Začíná další týden boje a nasazujeme další opatření,“ uvedla ředitelka Jana Černá v pondělí 6. dubna. Podle jejích slov je provoz domova rozdělen na provoz přímé péče (pečovatelky, zdravotní sestry, uklízečky) a na servis (stravovací provoz, prádelna). „Servis má svůj vlastní vchod do budovy a jejich pracoviště je striktně odděleno od ubytovací části. Do ubytovací části nikdo ze servisu nesmí. Stravu pro klienty si přebírají pečovatelky v ochranné zóně. Počasí se má vylepšit natolik, že nás asi pobyt na pokojích bude štvát, ale máme zahradu a využijeme ji,“ dodala ředitelka.

Již v minulém týdnu vedení domova zrušilo přijímání balíčků od rodin a přátel klientů. Většinou rodiny posílají něco dobrého a chtějí svým blízkým přilepšit, nebo zpestřit tuhle špatnou dobu. „Nemusí. Máme dobře zásobenou kantýnu a můžeme vše koupit tam. Pokud chcete napsat dopis, pošlete email, vytiskneme a doručíme. Zařídíme skype, videohovor, prostě cokoli po síti. Někteří již takto dopisy od rodin dostávají a moc za ně děkují,“ řekla J. Černá. Podle jejích slov je hlavní vchod do domova uzavřen. Kontakt s recepční naváže návštěva zvonkem a mikrofonem. „Věřte nám, že až bude lépe, vydechneme si všichni. Lepší tvrdá prevence než marný boj,“ dodala ředitelka. Dodala také, že se občas stane, že někdo přeleze plot domova a chce si s klientem popovídat do okna. „Nedělejte to! Za prvé: Nesmí se to. Za druhé: Plot je možná starší než Vy a nemusel by Vás udržet. Za třetí: Mohli byste si cokoli roztrhnout, od kalhot až po ...,“ uzavřela s trochou nadsázky ředitelka.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video