Muzeum je s vámi, muzeum žije online

Redakce 2020-04-16 08:28:00

CHOMUTOV - Oblastní muzeum v Chomutově nezahálí a nespí ani v časech, kdy je kvůli vládním opatřením uzavřeno. Na svých webových stránkách www.muzeumchomutov.cz otevřelo „Muzeum online“, v němž návštěvníkům zpřístupňuje aktuální výstavy a stálé expozice formou informací, fotografií, videí či virtuálních prohlídek. A nejen to.

„Muzeum online“ také umožňuje nahlédnout pod pokličku uzavřené instituce a jejích vnitřních činností, kterým se muzejníci nyní věnují. Ukazuje, do jakých občanských iniciativ se muzeum zapojuje (šití roušek, výroba srdíček pro zdravotníky, aj.). Podporuje aktivity v přírodě, například formou výzvy k hledání zajímavých druhů rostlin. V samostatné sekci „Dětem online“ pak prezentuje zajímavosti, úkoly a hry pro děti. Aktivním životem také nyní žije muzejní profil na Facebooku, přinášející téměř denně nové informace a podněty. 

Speciální pozornost si jistě zaslouží „supermoderní“ virtuální prohlídka výstavy Kachle sedmi století. Nová technologie umožňuje dokonalou 3D návštěvu výstavního sálu – můžete zažít atmosféru výjimečné výstavy kamnových kachlů od gotiky po secesi, zapůjčených z deseti institucí. Díky virtuální prohlídce uvidíte všech sto padesát kachlů s různými reliéfy, od biblických a historických témat přes portréty k dekorativním motivům, nebo i celá kamna. Prohlídka umožňuje přečíst také popisky a textové panely. Výstava v této formě pobaví a poučí nejen dospělé, ale i děti, které si budou připadat tak trochu jako v počítačové hře. Virtuální prohlídku vyrobila firma Ponte Records, s. r. o. z Mostu.

Po otevření muzea bude výstava přístupná do 24. října 2020.

Foto: Město Chomutov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video