Zeměkoule skončila ve sběru

Jan Vnouček 2012-04-04 00:33:00

Očihov – Pro likvidaci starého dětského hřiště se rozhodlo vedení očihovského obecního úřadu. Letité hrací prvky již nesplňovaly potřebné normy. Brzy by je na návsi také měly nahradit zbrusu nové. Záleží ovšem na přiznání dotačního příspěvku.

„Je mi to líto. Ale kovové prolézačky byly již zrezivělé a nevyhovovaly současným bezpečnostním předpisům. Kbyby se na nich nějakému dítěti něco stalo, zodpovídala by za to podle zákona obec a nezaplatila by nám to ani pojišťovna.  Proto jsme je radši odstranili, byli jsme snad jediní, kde takové hřiště ještě bylo,“ vysvětlila nepopulární řešení starostka Jana Kronďáková.
Nyní musí čekat, jak uspěje u ministerstva pro místní rozvoj. Radnice u něj má na vybudování moderního dětského hřiště  podanou žádost o dotaci ve výši 305 tisíc Kč. „Výsledek bychom měli znát koncem dubna, ale určitě to musíme dostat,“ věří.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video