Anketa Osobnost Loun: Seznam nominovaných je na světě

Redakce 2020-04-21 13:28:31

Nominace do ankety, která letos odstartovala v Lounském Pressu, a v níž si obyvatelé Lounska mohou zvolit největší osobnost novodobé lounské historie, jsou uzavřeny. Čtenáři měli možnost nominovat občany z jakékoli oblasti lidské činnosti, kdo žil/žije nebo působil/působí nebo se podílel na významné události v našem městě a okolí v posledních třiceti letech, a kdo se zasloužil o společenství žijící na tomto území a významně ovlivnil jeho život. Do ankety Osobnost Loun čtenáři nominovali 42 osobností. Jsou v nich jména osob z kultury, umění i sportu, ale i dobrovolnictví či zdravotnictví.

Nyní se anketa dostává do další fáze - hlasování. Nominované osobnosti jsme abecedně seřadili a přidělili jim pořadové číslo. Hlasování je jednoduché. Vyberte ze seznamu jméno osoby, která si podle vás nejvíce zaslouží nést titul „Osobnost Loun 1990 - 2020” .  

Vybrané jméno či pořadové číslo osobnosti nám zašlete na email redakce týdeníku lounskypress@ohremedia.cz. Do předmětu uveďte heslo: OSOBNOST.

Hlasovat můžete také vyplněním hlasovacího lístku, který zašlete na adresu redakce: Lounský Press, Jakoubkova 586, 440 01 Louny. Seznam nominovaných, včetně stručné charakteristiky, i hlasovací lístek najdete na straně níže. 

Rovněž připište své celé jméno a telefonní kontakt. Ze čtenářů, kteří se zapojí do hlasování, budou totiž po skončení ankety vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží věcné ceny. V červnu se uskuteční slavnostní vyhlášení ankety Osobnost Loun!

1. Abiad Fadi 

Lounský psychiatr, který umí vracet lidem radost ze života, i zachránit jim život samotný.

2. Bambušek Miroslav

Lounský rodák, umělecký šéf a dramaturg Multiprostoru, kde se odehrávaly nejprogresivnější divadelní kusy v širokém okolí, osobnost alternativní divadelní scény.

3. Budinský Vladimír

Politik, který se zasloužil o obchvat Loun, díky kterému se dá v Lounech dýchat a přecházet přes hlavní silnici.

4. Bradáčová Hana

Uznávaná oční lékařka, která v Lounech a okolí působí několik desetiletí.

5. Dragoun Miloslav

Stomatolog, za celá desetiletí perfektní péče o chrup obyvatel Loun a okolí. Odvádí profesionální práci ve svém oboru s velmi lidským přístupem ke svým pacientům.

6. Drápal Vladimír

Má velkou zásluhu na zkvalitnění lounské kulturní scény. Člen prvního svobodně zvoleného zastupitelstva města, majitel hudebního vydavatelství Guerilla Records a pořadatel řady kulturních akcí, první ředitel Vrchlického divadla v Lounech.

7. Fajtl František

Československý stíhací pilot bojující za druhé světové války v řadách Royal Air Force a od roku 1944 v leteckých jednotkách v SSSR proti nacistickému Německu a spisovatel. Rodák z Donína.

8. Henc Jiří

Dlouholetý starosta Okresního sdružení hasičů Louny, a také starosta Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje.

9. Hluštík Antonín

Polistopadový místostarosta, radní, geolog a znalec přírody, populizátor krajiny i historie Lounska, autor mnoha textů a publikací.

10. Hnátek Jakub

Basketbalový trenér a sportovec každým coulem. Podařilo se mu (ve spolupráci s M. Jakešem) takřka nemožné, zvednout od počítačů velké množství dětí a teenagerů a zamilovat si sport, který nebyl v těchto končinách příliš známý.

11. Hofmannová Jitka

Úspěšná trenérka sportovního aerobiku.

12. Hons Vladimír Antonín

Místostarosta Loun, bývalý pedagog s všestrannými znalostmi. Dokáže propagovat práci radnice, ale i upozorňovat na sou-časné i historické dění v Lounech a jeho širokém okolí.

13. Houda Josef

Dlouholetý pedagog na lounských školách, uznávaný botanik a mykolog.

14. Chaloupek Tomáš

Vedoucí Klubu českých turistů v Lounech, dlouholetý zastupitel města, organizátor pochodů v Lounech a okolí pro širokou veřejnost z celé republiky.

15. Chaloupková Olga

Manželka předsedy klubu turistů T. Chaloupka, žena, která vede vše, co předseda nestíhá. Zastupuje v době nemoci. Značí turistické cesty.

16. Chrobák Milan

Úspěšný trenér cyklistiky TJ Stadion Louny. Dlouholetý člen Výkonného výboru ČSC, člen cyklokrosové komise, člen Výkonného výboru Stadion Louny a od roku 2011 předseda Ústeckého svazu cyklistiky.

17. Jakeš Martin

Basketbalový trenér a sportovec každým coulem. Podařilo se mu (ve spolupráci s J. Hnátkem) takřka nemožné, zvednout od počítačů velké množství dětí a teenagerů a zamilovat si sport, který nebyl v těchto končinách příliš známý.

18. Jíra Jan

Lounský patriot, nestor české filmové distribuce a kinařů.

19. Jiřina Jiří

Nejznámější lounský bezdomovec, který dlouhá léta na Pražské ulici v Lounech i přes svoji těžkou životní situaci svým noblesním projevem, optimismem a skromností dokázal na tvářích obyvatel města vykouzlit mnoho úsměvů.

20. Kerner Jan

Bývalý lounský politik a starosta města. V místní politice byl ve stranách OF, později ODS.

21. Kubera Jaroslav

Politik, který se nebál mluvit a hájit svůj názor. Lounský rodák, který mohl ovlivnit ná-zory mnoha obyvatel.

22. Kučerová Dagmar

Ředitelka lounské knihovny, jejímž prostřednictvím probudila kulturní a společenské dění v Lounech. Knihovna se za jejího působení stala jednou z nejlepších v republice.

23. Lukášová Jana

Paní učitelka s velkým P, matikářka, která dokáže dostat matiku do hlavy i těm, kteří pro to vlohy nemají.

24. Malátek Vladimír

Malíř, básník, bohém a nepřehlédnutelná lounská figura.

25. Mareš Karel

Profesor, který svým laskavým přístupem ovlivnil několik generaci studentu gymnázia v Lounech.

26. Mirovská Venuše

Poskytuje služby v oblasti speciální pedagogiky a psychoterapie prostřednictvím Poradny Louny.

27. Mirvald Vladislav

Pedagog, výtvarník, fotograf - výborný učitel lounského gymnázia, proslavil město i svými výtvarnými díly, která byla na mnoha výstavách.

28. Mocňáková Zdeňka

Předsedkyně Svazu tělesně postižených pro okres Louny. Vícenásobná vítězka prestižní ankety Žena regionu v Ústeckém kraji.

29. Müller Jan

Muž, který nenechal lounské obyvatele ve štychu a zabránil zavření pohotovosti v těžkých dnech pandemie. Jeho firma dodala respirátory FFP3 pro zajištění fungování lounské lékařské pohotovosti a lékárny.

30. Nováková Helena

Dětská praktická lékařka, která je velmi pečlivá a umí to nejen s dětmi.

31. Plíšková Karolína

Úspěšná česká tenistka.

32. Plíšková Kristýna

Úspěšná česká tenistka.

33. Sádovská Jaroslava

Členka Sokola Louny. Aktivní spolek pod jejím vedením reprezentuje Louny i mimo kraj, spolupráce s ostatními organizace.

34. Sedláček Vlastimil

Majitel firmy Seko Aerospace, v Lounech podniká již 29 let, mezi sportovci má pověst mecenáše sportu. Důležitější je však fakt, že zaměstnává velké množství lidí z Lounska.

35. Sláma Karel

Organizátor/dobrovolník. Člověk se srdcem na pravém místě. Pracuje s láskou s dětmi, turisty a nejen s nimi. Jeho energie a humor dobíjí každého.

36. Stehlíková Jana

Ředitelka a zároveň učitelka Tanečního klubu Luna Louny. Profesionální trenérka společenského, dobového a břišních tanců a choreografka pohádek.

37. Sýkora Zdeněk

Lounský rodák, důležitá osobnost lounského kulturního života, malíř světového věhlasu přední představitel lounské malířské školy.

38. Šabata Radovan

Třetí porevoluční starosta Loun, spoluzakladatel atletického oddílu TJ Elna Počerady - dnešní ASK Elna Počerady, atletický trenér.

39. Tošnerová Květa

Dlouholetá vydavatelka týdeníku Svobodný hlas, za objektivní i humorný přísun informací všeho druhu obyvatelům lounského okresu.

40. Trubačová Renata

Pracovnice lounské Poradny pro mezilidské vztahy, za neocenitelnou pomoc mnoha lidem v těžkých životních situacích.

41. Volkmann Emil

Dlouholetý polistopadový starosta Loun, zasloužil se o to, že město vykvetlo do krásy a stalo se cílem mnoha turistů.

42. Weberová Anna

Praktická lékařka lečí nejen nemoc, ale i du-ši. Kdykoli člověk zavolá, vždy je vlídná a poradí.



Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video