Koupaliště v Kadani čekají veliké změny, ale také nejistota

Tomáš Skřipský 2020-04-25 09:11:00

KADAŇ (tos) — Dárek, jak se patří, dostane příští rok ke svým pětačtyřicátým narozeninám oblíbené koupaliště v sousedství kadaňských Rooseveltových sadů. Město Kadaň mu nadělí nafukovací vyhřívané zastřešení hlavního bazénu, které umožní jeho celoroční provoz a je první svého druhu v republice. Několik desítek metrů dlouhý přetlakový „rukáv“ pak nafukovací nástavbu propojí s vnitřními šatnami v hlavní budově koupaliště, která se za tímto účelem bude letos rekonstruovat. Nepřehledná situace kolem koronaviru ovšem zároveň vyvolává nejistotu, kdy (a jestli vůbec) koupaliště letos otevře.

„Předminulý týden jsem podepsal smlouvu o dodávce mobilního zastřešení s firmou GHC Invest, což je dobrá zpráva. Ta špatná je, že nemáme nejmenší představu, kdy budeme moci otevřít a jaká případná omezení se na provoz budou vztahovat. Bojím se, aby po nás vláda nechtěla regulovat třeba počet lidí v bazénu či v samotném areálu, dodržování nějakých minimálních rozestupů a podobně. To si technicky vůbec nedovedu představit," říká s obavou v hlase Dušan Kučera, jednatel městské společnosti Tepelné hospodářství Kadaň, která koupaliště provozuje. Jedinou jistotou tak pro letošek zůstává, že Tepelné hospodářství nechá za více než 16 miliónů korun rekonstruovat hlavní budovu koupaliště; opravou projde střecha, převlékárny v přízemí i ubytovna v prvním patře, kde je v současnosti 12 pokojů s 22 lůžky. Počet lůžek zůstane zachován, ale pokoje se promění z nejlevnější spartánské nocležny v ubytování spíše apartmánového typu. Položena bude také nová dlažba v okolí bazénu. Celá stavební část v režii místní společnosti F. R. K. má být dokončena na přelomu let 2020/21.

V roce 2021 pak nastoupí společnost GHC, která dodává nafukovací zastřešení bazénů například do Německa či Turecka, ale v České republice bude svůj výrobek instalovat poprvé. Modrá nástavba bude ukotvena asi pět metrů od krajů bazénu a firma slibuje, že její vztyčení trvá pouhé dva dny, stejně jako vyfouknutí. V provozu by měla být vždy od září či října do května, kdy ji zaměstnanci zabalí a přenesou do zvláštního přístřešku. Samotné nafukovací zastřešení přijde na 11 miliónů korun.

Foto: Vizualizace budoucího zastřešení hlavního bazénu na kadaňském koupališti.  Obrázek je starý několik let, a tak je představa pouze orientační. Foto: Tepelné hospodářství Kadaň

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video