Lounské fotbalisty přivítá nová tribuna i zázemí

Lucie Steklá 2020-04-24 13:59:14

Rekonstrukce fotbalového stadionu finišuje, zvětšila se tribuna, přibyly šatny i prostor pro regeneraci.

Louny (lus) Lounští fotbalisté a jejich fanoušci se brzy dočkají nové tribuny. Nahradí „stařičkou“ tribunu z počátku třicátých let minulého století.

Projekt, který se připravoval více než pět let, se loni v létě dal konečně do pohybu. Dohrávka letošní sezony je sice stále s otazníkem, do nové na podzim by mohli fotbalisté všech kategorií vyběhnout již z nového zá-zemí a fanouškové jim fandit z nové tribuny.

Demolice staré tribuny, její dřevěné části, a také dílen, malých šaten a zázemí pro rozhodčí začala v srpnu loňského roku. Nová tribuna se zázemím bude stát zhruba třicet milionů korun. Fotbalisté na její výstavbu získali dotaci z ministerstva školství ve výši necelých dvacet milionů, více než deset milionů je spoluúčast města. „Jsme moc rádi, že dotace vyšla, že se to konečně povedlo. Rekonstrukce už byla hodně potřeba,“ řekl předseda Fotbalového klubu Louny Pavel Domecký.

Příprava projektu na rekonstrukci fotbalového zázemí byla obtížná. Několikrát se zdržela, neboť stadion totiž leží v zátopovém území, město v minulých letech jednou neuspělo s žádostí o dotaci. „Fotbalisté si nové zázemí určitě zaslouží. Dobře reprezentují, starají se o mnoho mládežníků,“ řekl před zahájením rekonstrukce lounský starosta Pavel Janda.

A jak rekonstrukce, která se blíží k závěru, probíhala? Zkolaudována je čistírna odpadních vod, blíží se kolaudace stavby. V areálu prakticky vyrostl komplex nových budov. Některé původní budovy byly zbourány a nahrazeny novými, někde zůstaly jen obvodové zdi. Původní tribunu pro diváky nahradila nová moderní konstrukce, která je delší a fanoušci tak dostanou více prostoru. Tribuna zůstala na současném vyvýšeném místě. Nové je zázemí pro klubovnu a občerstvení, kompletní zázemí pro chod klubu, rozhodčí i fotbalisty. Rekonstrukcí objektu vzniklo několik nových šaten.

„Vnitřní uspořádání místností je navrženo tak, aby byl prostor optimálně využit, minimalizovala se plocha komunikací a chodeb a provoz zároveň splňoval veškeré požadavky jednotlivých norem a vyhlášek. Z požárních důvodů bylo v návrhu umístěno uprostřed dispozice hlavní budovy nové schodiště, které splňuje funkci únikové cesty pro uživatele prvního patra,“ uvádí projekt rekonstrukce zázemí fotbalistů. Pro optimální obsloužení a přístup do šaten byla na severní straně domu v patře navržena nová pavlač. Jednu z navržených šaten za tribunou bude možné díky prosklení směrem do hřiště a vnitřnímu vybavení využít jako skybox pro návštěvy hostů a sponzorů.

Zdrojem tepla pro vytápění objektu budou nové elektrokotle. Umístěny budou v technické místnosti v hlavní budově. V rámci rekonstrukce objektu byla provedena kompletní nová elektroinstalace. Původní napojení objektu na elektrickou síť, které bylo vedeno vzduchem, bylo uloženo do země.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video