Film natáčený v Žatci čeká televizní premiéra

Hedvika Mašková 2020-04-24 18:25:00

Ulice historického centra a předměstí našeho města si pro natáčení vybírají filmaři velmi často. Minulý rok v dubnu a květnu se u nás natáčel dvoudílný televizní film pojednávající o štábním generálovi Emanuelovi Moravcovi, který bude tuto neděli vysílat Česká televize.

Dvoudílný historický film se věnuje nejdramatičtějšímu období ze života Emanuela Moravce - vlastence, který se stal symbolem české kolaborace s nacisty a je jednou z nejrozporuplnějších osobností moderních domácích dějin. Pozornost si získal jako přední český politik a voják z povolání, teoretik válečnictví a ceněný publicista. Coby horlivý vlastenec bojoval v československých legiích.

Hlavním protagonistou dobového filmu z druhé světové války je Marián Labuda ml., který ztvárňuje postavu Emanuela Moravce. Ve filmu se objeví také Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Viktor Preiss, Milan Kňažko, ale i krásná slovenská herečka Dana Droppová a Rebeka Poláková v roli manželek Emanuela Moravce.

Do role Reinharda Heydricha byl dosazen německý herec Detlef Bothe, který ztvárnil postavu zastupujícího říšského protektora i ve snímcích Anthropoid a Lidice. Státního tajemníka Karla Hermanna Franka hraje další herec německé národnosti André Hennicke, který má s válečnými dobovými filmy také již řadu zkušeností.

V Žatci se natáčely čtyři obrazy z různých časových období filmu. Ulice naše královské města představují v televizním snímku ulice Prahy.

V dvoudílném filmu určitě rozpoznáte Dvořákovu ulici, budovy městského divadla a základní školy speciální či Chelčického náměstí. Natáčelo se také na železném mostě, a to konkrétně scéna, kde Ondřeje Vetchého v roli plukovníka Jaroslava Hrbka, který byl přítelem Emanuela Moravce, zatýká Gestapo. 

,,Žatec byl vybraný, protože ještě pořád vizuálně připomíná ulice Prahy. Producenti si město hodně vybírají pro jeho autentičnost,“ vysvětlila exkluzivně našim novinám minulý rok výběr místa natáčení produkční filmu.

Dvoudílný televizní snímek ,,Anatomie zrady – Emanuel Moravec“ bude mít premiéru již tuto neděli 26. dubna od 20.10 hodin na stanici ČT 1. Druhý díl bude vysílán ve stejný čas týden nato 3. května.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video