Na linky MHD přibude čtvrté nízkopodlažní vozidlo

Hedvika Mašková 2020-04-27 14:00:00

Vyřazené autobusy z jiných měst putují do Žatce. I tak smýšlejí zdejší občané o stavu autobusů MHD v našem městě. Vadí jim také, že nejsou všechny nízkopodlažní a bezbariérové. Absence nízkopodlažních autobusů komplikuje život zejména seniorům.

,,Stav některých autobusů MHD v Žatci je vážně hrozný. Kdo je vybírá a proč nejsou všechny nízkopodlažní? Neuvažuje město v nejbližším době o nákupu nových autobusů,“ ptá se jeden z našich čtenářů s iniciály J. K.

Městskou hromadnou dopravu v Žatci zajišťuje akciová společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK).

,,Město dle smlouvy na provozování MHD nemá možnost dopravci nařídit výměnu autobusů MHD. Nicméně dopravce postupně vozidla MHD vyměňuje za novější a nízkopodlažní. Ve městě již tato vozidla jsou provozována,“ sdělil našim novinám vedoucí odboru dopravně správných agend Jiří Dobruský.

Kontaktovali jsme ale také předsedu představenstva DPÚK a zeptali se, jak je to vlastně s aktuálním počtem nízkopodlažních autobusů MHD v Žatci.

,, Nízkopodlažní vozidla se v Žatci na MHD začali nasazovat v polovině roku 2018, a to dvě vozidla. V současné době je v provozu na MHD celkem šest vozidel, z toho tři nízkopodlažní. Během letošního roku plánujeme nasadit čtvrté nízkopodlažní vozidlo,“ prozradil David Mahdal.

Pokud i vás trápí něco v našem městě nebo máte tip na článek, napište nám na email fajkusova@ohremedia.cz nebo volejte na telefonní číslo 605 885 460.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video