Každému, kdo přijde zvenčí, se měří teplota. Věznice v Novém Sedle přistupuje k situaci zodpovědně

Hedvika Mašková 2020-04-28 14:00:00

Vězeňská zařízení jsou během současné epidemie koronaviru zvláště ohrožena. Vysoká koncentrace lidí v uzavřeném prostoru a nemožnost plné izolace z nich dělají ideální živnou půdu pro šíření nemoci. Ve věznici v Novém Sedle jsou od poloviny března zakázány návštěvy. Platí i další preventivní opatření proti šíření nákazy. Například každému, kdo přijde do věznice zvenčí, se při vstupu měří teplota.

,,Ve všech našich zařízeních stále platí stávající přísná preventivní opatřená, které jsme přijali s předstihem již v počátcích šíření onemocnění v České republice z důvodu ochrany našich příslušníků, zaměstnanců, vězněných a dalších osob. Tímto eliminujeme riziko nákazy korona virem a zároveň jsme připraveni na krizový stav v případě vypuknutí epidemie,“ sdělila tisková mluvčí Generálního ředitelství Vězeňské služby České republiky Petra Kučerová.

Ve Věznici v Novém Sedle, stejně jako v dalších věznicích, bylo zavedeno, kromě řady jiných protiepidemických opatření, bezkontaktní měření tělesné teploty, a to všem osobám, které do objektu vstupují. V případě, že se u příchozí osoby zjistí zvýšená tělesná teplota, nemůže do věznice vstoupit. Zrušeny byly návštěvy a omezeny jsou rovněž eskorty vězněných osob.

,,Zrušení návštěv vnímáme jako ochranné opatření s cílem eliminovat průnik koronaviru do věznic pro výkon zabezpečovací detence a maximálně tak ochránit naše příslušníky, zaměstnance a vězněné osoby. V souvislosti se zrušením návštěv v našich zařízeních jsme přijali tzv. kompenzační opatření. (častější telefonní kontakt s příbuznými, možnost komunikace po Skypu atd.),“ doplnila Petra Kučerová.

Ve věznici v nedalekém Novém Sedle byl omezen provoz na nejnutnější záležitosti s tím, že je zejména zajištěna bezpečnost všech osob.

V současné době máme v českých věznicích z celkového počtu cirka dvanácti tisíc zaměstnanců jedenáct příslušníků a občanských zaměstnanců s onemocněním COVID - 19, mezi vězněnými osobami není žádná s tímto onemocněním.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video