Dopravní situace ve Spořicích je kritická, neukázněné šoféry zaznamenají kamery

Redakce 2020-04-30 10:39:00

Problémy s dopravou na hlavním „průtahu” Spořic máme již delší dobu. Domnívali jsme se, že otevřením dálnice si Spořice oddechnou, bohužel opak byl pravdou. Velkým problémem je dále nevhodné řešení kruhového objezdu u Globusu, který je v kritických časech, kdy lidé jezdí do práce a z práce, „zasekán” tak, že čekací doby jsou nezřídka dvacetiminutové. Řidiči se vyhýbají čekání tím, že jedou přes naši obec a spořičtí občané mají často problém silnici přejít. Námi navrhovaná dopravně technická opatření nejsou bohužel akceptována.

Dalším problémem jsou neustálé průjezdy nákladních automobilů obcí. Na všech vjezdech do obce jsou umístěny dopravní značky, zakazují vjezd nákladních automobilů. Přesto je průjezd intenzivní, protože dálnice D7 okolo Spořic je pro nákladní dopravu zpoplatněna. Řidiče zastavujeme, situaci vysvětlujeme, ale bez valného úspěchu. Dopravní policie nemá kapacity na častější kontroly v obci, tak jsme instalovali kamery na všech vjezdech do obce, které umí číst registrační značky a ke kterým má přístup Policie ČR.  Ve spolupráci s policí, které si velmi cením, budeme tvrdě postupovat a pokutovat neukázněné řidiče a firmy. Neradi přistupujeme k těmto krokům, ale situace je opravdu kritická. 

Ing. Roman BRAND, starosta obce Spořice

– – – – – –

Poznámka redakce: Chomutovská správa Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na konci loňského roku vydala prohlášení, podle kterého si je kritické dopravní situace na kruhovém objezdu u Globusu vědoma. V současné době prověřuje několik variant dopravního řeše ní celé ulice Černovická, a to od světelné křižovatky Nové Spořice až po ok ružní křižovatku u Globusu. Součástí studie je i řešení napojení stávajících areálů (zejména komplexu Globus/Uni Hobby) a rozvojových ploch v celém území. „Pro celou lokalitu provedeme dopravní průzkum, který bude sloužit jako podklad pro mikrosimulaci dopravy ve vybraných variantách. Výsledky simulace budou důležitým podkladem pro výběr vhodné varianty,” informoval dopravní inženýr Václav Marvan, který se problémem křižovatky zabývá. O finální variantě, na které se shodne ŘSD ČR, město Chomutov, Policie ČR a soukromí investoři, má být rozhodnuto letos v létě. S následnou úpravou křižovatky u Globusu se počítá v roce 2021.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video