Sportovci a pedagogové vyrazili do boje s koronavirem

Lucie Steklá 2020-05-05 12:37:00

Ústecký kraj (lus) Sportovní a pedagogické prostředí Ústeckého kraje se také rozhodlo přispět v boji s koronavirem a přišlo s nabídkou bezplatného sportování. „Začněme společně posilovat zdatnost a odolnost organismu pod vedením odborníků ze sportovního prostředí. Nabízíme 150 dní bezplatných sportovních aktivit pro děti i dospělé ve většině sportovních klubů v Ústeckém kraji,“ říká předseda krajské organizace České unie sportu Zdeněk Kubec.


Projekt vznikl z iniciativy sportovního pro-středí Ústeckého kraje a pedagogů ÚK, zastoupených Michalem Ševcovicem, ředitelem základní školy Stříbrnická a náměstka primátora města Ústí pro školství.

„Společně jsme připravili nabídku pohybových aktivit ve 43 nejoblíbenějších sportech v ÚK v režimu C-19, od atletiky po zápas. Každý sport má svého ambasadora, trenéra, úspěšného sportovce, který je připraven komunikovat,“ upřesnil Kubec. Program nabízí bezplatnou, odborně řízenou pohybovou aktivitu ve 43 nejoblíbenějších sportech Ústeckého kraje od 9. dubna do 5. září, celkem tedy 150 dní bezplatného členství ve většině klubů ČUS v Ústeckém kraji.

Cílovou skupinou jsou rodiče dětí, kteří musí každodenně připravovat program pro své dětí v době uzavření škol z důvodů C -19 krize a také zodpovědní dospělí, kteří chtějí změnit svůj styl života směrem k zvýšení své zdatnosti, ochraně zdraví a mentální odolnosti. „Děti získají smysluplnou náplň volného času pod dohledem odborníků a rodiče dají svým dětem příklad, že sportovat je normální,“ podotýká Kubec.

Mezi ambasadory z okresu jsou například trenérka aerobiku Jitka Hofmannová, nebo trenér cyklistiky Milan Chrobák. Další sporty ,,mají na starost” známá jména. Ambasadorem fotbalu je Petr Fousek, bývalý ligový fotbalista, za hokej Viktor Lukeš, bývalý ligový hráč a nyní trenér, za orientační běh Miloš Eiselt, předseda klubu Loko Teplice, za triatlon bývalý reprezentační trenér Zdeněk Kubec.

Kompletní seznam zde:

 

Program nabízí také benefity pro „nové sportovce“: nasměrování zájemců do nejvhodnějšího sportu, nasměrování zájemců do nejvhodnějších sportovních klubů v okolí bydliště zájemce.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video