70 let společně. Manželé Novákovi oslavili platinovou svatbu

Hedvika Mašková 2020-05-07 10:00:00

Je to vzácný okamžik, můžete-li spolu oslavit 70 společných let! Ne nadarmo nese toto výročí svatby název jednoho z nejcennějších drahých kovů. Platinovou svatbu oslavili minulý týden manželé Marie a Jaroslav Novákovi, kteří byli sezdáni 29. dubna 1950 v Písku.

,,Poznali jsme se v Krči u Protivína, kam mě pozval můj švagr na ples. S mojí ženou jsme si padli hned do oka,“ zavzpomínal Jaroslav Novák na první setkání se svou ženou Marií a prozradil také recept na dlouholeté manželství: ,,Partneři by si měli umět odpouštět. Samozřejmě, že jsme měli občas bouřku, ale po ní zase vysvitlo sluníčko.“ 

Manželé Novákovi se do Žatce přestěhovali přes devíti lety. Paní Marie pracovala jako dětská zdravotní sestra a pan Jaroslav jako kontrolor strojů, věnoval se také chovu cizokrajného ptactva, se kterým jezdil po celém světě.

Manželé však za dlouhou dobu společného soužití nikdy neslavili výročí. K platinovému jubileu jim proto přichystali překvapení manželé Parohovi z Libočan, kteří jim připravili ,,svatební“ cestu kočárem po historickém centru Žatce. Kočár byl veden krásnými frískými koňmi z jejich stáje.

A kočár by se měl do centra našeho královského města opět vrátit. Manželé Parohovi budou během sezóny nabízet projížďku kočárem zdejším občanům s možností výkladu o historii města. Pokud bude přát počasí, začnou již o tomto prodlouženém víkendu. Když tedy v Žatci uvidíte projíždět kočár, stačí jen zamávat a můžete si užít jedinečný a nezapomenutelný zážitek. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video