Za MHD se opět platí. Za parkovné se začne

Redakce 2020-05-06 14:00:00

Bezplatná přeprava cestujících v MHD je zrušena. Od minulého pátku platí původní jízdné jako před vyhlášením nouzového stavu. Od 11. května začnou platit parkovací zóny a řidiči budou platit za parkovné. Nově přibude placené parkování na náměstí Svobody.

Krizové opatření vláda zrušila s působností od minulého pondělí. Mnohá města, stejně jako Žatec, však reagují se zpožděním, aby se na obnovení parkovacích zón stihla připravit. Všechna placená parkoviště ve městě byla od 16. března zdarma. K opětovnému zahájení placení dojde od 11. května. Nově přibude placené parkování na náměstí Svobody, parkovací automat bude umístěn v blízkosti morového sloupu.

Od 1. května cestující zase platí za MHD a opět nastupují předními dveřmi. Platba jízdného probíhá u řidiče vozidla. Nadále zůstává v platnosti zákaz vstupu cestujících do vozidel MHD bez zakrytí úst a nosu - pokud cestující nemají roušku, mohou použít šátky, šály, ručně šité roušky a jiná alternativní řešení, v opačném případě je možné vykázat cestujícího z přepravy.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video