Fotogalerie: Do zooparku se vrátil život

Soňa Šímová 2020-05-08 08:49:00

CHOMUTOV (soš, tz) — Celých šest týdnů byl chomutovský zoopark zavřen z důvodu vládního nařízení kvůli epidemii koronaviru. Původně se měly zoologické zahrady otevírat až v květnu, vláda však své rozhodnutí změnila a zoo se tak mohly otevřít už na konci dubna. Ovšem za přísných podmínek. Jednou z těch zásadních byl výhradně elektronický prodej vstupenek, který pracovníci zooparku museli zprovoznit během víkendu před otevřením.

Hned první den do zooparku zavítalo přes 700 lidí. A živo tam bylo i v dalších dnech. Návštěvníky neodradilo ani ochlazení. Kromě procházky a zastávek u oblíbených letitých svěřenců zoo, se lidé rádi zastavili také u nových oslů či prvních letošních přírůstků, jakým je například velbloudí mládě. Otevřeno měly také všechny stánky s občerstvením.

Kromě příjemných zážitků čekalo na návštěvníky také několik překážek. Uzavřena je například lávka nad výběhem opic a také cesta kolem Kaštanky. Z nařízení vlády také není možné prohlédnout si uzavřené pavilony. Někteří také upozorňují na nedostatek zvířat. Kromě prázdného výběhu vlků, kteří se mohou vrátit až do nového, si leckdo povzdechl i u charzy, manula, rosomáka či dikobraza, kteří zkrátka nejsou v běžnou denní dobu k vidění, nebo jen takříkajíc s velkou dávkou štěstí.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video