Louny uvažují, že koupí Zastávku. Kvůli tanečnímu sálu

Pavel Macák 2012-04-06 00:43:00

Louny – O tom, že v Lounech není jednoduché najít sál pro pořádání plesů, tanečních zábav a jiných společenských akcí se nyní přesvědčuje nové vedení města. V koaliční smlouvě se zúčastněné volební strany rozhodly pro občany města zajistit právě takový prostor pro společenské vyžití. Dům kultury, který byl léta centrem zábavy, se sice nabízel k prodeji městu, ale za zhruba 14,5 milionu korun. Není to zas tak velká částka, ale když se zváží, kolik by se muselo dát peněz na jeho rekonstrukci, odhadováno je kolem 45 milionů, není divu, že tuto transakci prozatím smetli zastupitelé ze stolu. 

Přesto starosta Radovan Šabata nedávno písemně oslovil odborový svaz KOVO, kterému „kulturák“ de facto patří. Odpověď dostal, ale jak sdělil našemu týdeníku, je jakýkoliv převod či prodej za nižší cenu takřka nemožný.
„Hledáme jiné řešení. Zvažujeme například větší využití pavilonu A na lounském výstavišti, ale jednak je tento sál poměrně malý a vzhledem k tomu, že je v zátopovém území, nedá se v podstatě nějak přebudovat přístavbou. Potřebné investice na zateplení a další úpravy by rozhodně nebyly malé,“ uvedla místostarostka Edita Hořejší.
V těchto dnech se ovšem začalo blýskat na lepší časy. Vedení města zahájilo jednání i s majitelem bývalého tanečního sálu Zastávka nyní diskotéka Imperium Janem Greisigerem o možnosti odkoupení tohoto objektu. Část radních se v těchto prostorách již byla podívat a další by tak měli učinit v nejbližších dnech. „Podle mého názoru by zde nemuselo dojít k velkým stavebním, či jiným úpravám. Jde o celkem solidní stavbu s dobrým sociálním vybavením. Majitel nám sdělil předběžnou cenu, za kterou by byl ochoten objekt prodat. Zatím není nic definitivně rozhodnuto, ale pokud se pro tuto možnost rada a zastupitelstvo rozhodnou, chceme jednat rychle. Věřím, že by se peníze na koupi i na úpravy v rozpočtu našly, i když by třeba musely být řešeny formou splátek“ řekla místostarostka.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video