Nemocní se uzdravují, život se pomalu vrací ,,do normálu”

Lucie Steklá 2020-05-06 14:38:50

Lounsko (lus) Třiadvacet. Tolika osobám s trvalým pobytem v okrese Louny potvrdili od začátku epidemie koronaviru hygienici pozitivní test na onemocnění Covid-19. První případ byl v našem okrese zaznamenán 26. března.

Během posledního týdne ale další nakažený nepřibyl, nemocní se uzdravují. Bohužel v závěru minulého týdne jedna osoba s pozitivním testem z Lounska zemřela. Jeden nakažený přibyl v úterý 5. 5. V kraji od začátku epidemie zemřelo sedmnáct lidí. Kvůli karanténě, do níž museli lidé po kontaktu s pozitivně testovaným, vystavila v okrese Louny Okresní správa sociálních věcí 21 eNeschopenek.  

Čtrnáct z pozitivně testovaných osob se již uzdravilo, devět osob stále čeká na druhý negativní test. Tato čísla jsou platná k ne-dělní (3. května) 17. hodině. V Ústeckém kraji bylo od začátku testování, pozitivně testováno 494 osob, hygienici indikovali k testování na možnou nákazu celkem 8 235 osob v kraji. Uzdravilo se již 313 z nich, s pozitivním testem tak zůstává 181 lidí. Nejvíce se koronavir rozšířil na Litoměřicku (246 nemocných /119 uzdravených), nejméně pak na Chomutovsku (21/18), shod-ně nemocných i uzdravených (43/39) mají okresy Děčín a Teplice, Mostecko eviduje 38 nemocných, sedmnáct uzdravených, osm desítek nakažených, ale již 67 uzdravených je na Ústecku.

V Česku přibylo v neděli 26 případů nákazy koronavirem na celkových 7781. Denní přírůstek tak zůstává na úrovni z první poloviny března. Počet zemřelých s Covid-19 se od nedělního večera zvýšil na 249. Stejně tak o tři vzrostl i počet vyléčených.

Po dvou měsících se tak život ve městech a obcích pomalu vrací ,,do normálu”. Postupně otevírají obchody, zprovozňují se služby, 11. května se do škol mohou vrátit žáci devátých tříd a maturitních ročníků.

Údaje k 26. března: Počet nemocných koronavirem v okrese Louny nepřibývá, nemocní se uzdravují. V neděli večer evidovali krajští hygienici třiadvacet pozitivních případů, z tohoto počtu se již jedenáct osob uzdravilo. Nemocných s trvalým pobytem v okrese Louny tak zůstává dvanáct.   

V Ústeckém kraji se od počátku pandemie nakazilo 480 lidí, z toho 4 v neděli, jeden v sobotu. Uzdravených je již 247, nemocných tedy zůstává 233 osob. V Ústeckém kraji lékaři od začátku epidemie Covid-19 otestovali 7 150 osob. Podle ministerstva zdravotnictví zemřel z Ústeckého kraje v souvislosti s onemocněním dvanáctý člověk.

Nejvíce nemocných evidují hygienici stále v okrese Litoměřice (241), uzdravilo se již 72 osob. V ostatních okresech počet nakažených nepřesáhl stovku. Ústecký okres eviduje 79 nemocných, z toho uzdravených 67, Teplicko 43 pozitivních a 31 uzdravených, Děčínsko 43 nemocných a 38 uzdravených, mostecký okres má třicet případů Covid-19, uzdravilo se již 13 osob, nejméně nemocných zaznamenali hygienici od počátku epidemie na Chomutovsku, jen 21 a již patnáct lidí se uzdravilo. V republice se onemocnění prokázalo u 7 404 lidí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video