Knihovna otevřela. S podstatnými omezeními

Alla Želinská 2020-05-08 15:39:00

Od 4. května je podbořanská knihovna přístupná veřejnosti při dodržování podstatných omezení pro ochranu zdraví všech uživatelů i zaměstnanců. „Budeme dbát na dodržování hygienických pravidel, která knihovnám doporučilo Ministerstvo kultury spolu s Ministerstvem zdravotnictví ČR. Pokyny, jak se chovat a co všechno dodržovat, jsou srozumitelně a názorně uvedeny na všech dostupných informačních kanálech a na dveřích knihovny,“ říká vedoucí knihovny Stanislava Čapková.

Jaká jsou pravidla? Zaměstnanci i návštěvníci musí nosit roušky, zaměstnanci používají rukavice při manipulaci s knihami a periodiky, u vstupu do knihovny každý uživatel by měl provést dezinfekci rukou, taktéž při odchodu, vrácené knihy jsou umístěny na samostatném místě a zde stráví týdenní „karanténu“, poté se omyjí dezinfekcí a vrátí do oběhu, čtenáři budou odečteny z konta s týdenním zpožděním. Návštěvníci knihovny musí dodržovat dvoumetrové odstupy, pobyt uvnitř knihovny je omezen na 10 minut, maximální počet osob na oddělení je 5, veřejný internet, místa pro studium, wc pro veřejnost zůstanou zatím mimo provoz (do odvolání), knihovna omezuje svou činnost na výpůjční služby.

„A teď to příznivější, co s sebou nesou tato opatření: můžete knihovnu navštěvovat celý den – nemáme totiž v knihovně dopoledne lekce pro děti jako při normálním provozu – denně od 8 do 17 (v pátek od 8 do 18 hodin). Roční registrace bude prodloužena o další 2 měsíce, po které knihovna neposkytuje své služby v plném rozsahu, všechny výpůjčky budou automaticky prodlužovány do konce června a tedy nehrozí upomínky,“ dodala Stanislava Čapková.

A na závěr prosba: můžete-li, objednejte si požadovanou literaturu dopředu, budete mít připravený balíček a zrychlíte tím odbavení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video