TJ Krásný Dvůr: Hráči i trenéři upravují hřiště, v květnu již chtějí trénovat

Redakce 2020-05-15 17:52:00

Rozhodně budeme chtít v 1.B třídě setrvat a podle toho bude také probíhat celá letní příprava, říká vedoucí týmu Miroslav Zaržický

Epidemie koronaviru zasáhla všechny oblasti, sport nevyjímaje. Fotbalisté zápasy nehrají. Jak prožívají dobu nenadálého volna? Zeptali jsme se vedoucího týmu TJ Krásný Dvůr Miroslava Zaržického, jak situaci vnímá a co vlastně dělá? Krásný Dvůr po rozhodnutí Výkonného výboru FAČR ukončit sezónu, aniž by začala, a zachovat pořadí k 8. 4. 2020 se vlastně stal největším šťastlivcem své soutěže, v níž sice skončil poslední, ale nepovedenou sezónu i tak zachránil.

Co říkáte na to, že soutěže byly ukončeny, nikdo nepostupuje, nesestupuje? Je to tak správně?

Myslím, že v rámci amatérského fotbalu bylo toto rozhodnutí správné. Vemte si, že pokud by se soutěže měly dohrávat stylem středa - sobota - středa, mužstva by neměla možnost pokaždé mít dostatek hráčů – ať už kvůli zaměstnání, anebo aby se mohli věnovat rodinám. Další možnost by mohla nastat, pokud by někdo s týmu onemocněl virem, přišla by karanténa a mužstvo by pak stejně nestačilo dohrát soutěž v daném termínu. Takže rozhodnutí je, podle mého názoru, správné.

Pomůže vám takové rozhodnutí, nebo naopak vám uškodí?

Konkrétně nám to velice pomohlo vzhledem k našemu postavení v tabulce po podzimní části, když jsme okupovali poslední příčku. I když jsme byli odhodlání toto postavení v jarních kolech změnit, čemuž hned následoval výsledek z jediného odehraného utkání, kdy jsme porazili velice nepříjemného soupeře z Března.

Jak se v koronavirové pauze tmelil tým? Posílali jste si přes internet nějaké motivační videa a tak podobně?

Ano. Chlapci si posílají různé vtipy, videa a blahopřání k svátkům i narozeninám a trenéři jim zase posílají videa na individuální přípravu, která poskytuje FAČR.

Máte zprávy, jak se kdo individuálně připravoval? Jsou v týmu borci, kteří byli důslední, a naopak ti, kteří na to „kašlali“? Můžete jmenovat?

Někteří hráči si upravili svoji přípravu podle svých možností, někteří se zase věnují pracím na výstavbě bydlení, aby měli náskok a mohli pak zase věnovat svůj volný čas fotbalu, a další část věnuje volné chvíle rodinám a jezdí s nimi na výlety. Nechtěl bych někoho vyzdvihovat, ale všichni vědí, co jejich tělo potřebuje a to, co nabrali na zimním soustředění, pak nepřišlo jen tak vniveč.

Jak vy osobně jste trávil volno? Chodil jste do práce, jaké jste měl aktivity?

Já osobně jsem si trochu odpočinul od fot-balového kolotoče. Chodím do zaměstnání, ve volných chvílích se věnuji také svým vnoučatům. Ale postupem času už zase začíná být kolem fotbalu živo a tak se již staráme o shánění dalších posil do mužstva a úpravy hrací plochy a celého našeho fotbalového areálu. Vybudovali jsme nové šatny také pro mužstva hostů, takže obě kabiny jsou nyní stejné, za to vděčíme zejména panu Hessovi z Vroutku, který nám obě kabiny obložil. Poté se celé kabiny a ostatní příslušenství vymalovalo, abychom mohli vstoupit po znovuotevření soutěží do čistého prostředí. Co se tyče úpravy hracích ploch, všechny tři hrací plochy byly řádně vyčesané od staré trávy a trávník provzdušněn, následně budou plochy pohnojeny a postříkány proti plevelu a v neposlední řadě dojde k vypískování a doseti trávy na hlavním hřišti. Byly také odstraněny staré střídačky a poté se připravil nový podklad pro nové moderní střídačky. Za tyto změny vděčíme zejména předsedovi oddílu J. Zedníkovi, který dokázal sehnat peníze na tyto účely jak z rozpočtu obce, tak různých finančních dotací z MŠMT. A jako poslední změnu zatím chystáme také pro ty naše nejmenší, kdy máme v plánu vybudovat dětské hřiště s různými atrakcemi. Většinu všech úprav jsme si vybudovali sami (hráči a vedení oddílu) v rámci brigádnických hodin.

Nyní už se dá trénovat ve skupinkách. Využijete tu možnost, nebo budete čekat na oficiální zahájení přípravy? Na kdy se plánuje?

Zatím necháváme kádr ještě odpočívat, aby si také vyléčili různé bolístky a zranění a mohli poté, až začneme s letní přípravou, opět všichni ve zdraví vyběhnout na trávník. Pokud se situace kolem Covid 19 nezhorší, pak bychom začali trénovat v průběhu měsíce května.

Neměli byste chuť si v květnu, červnu – až to půjde – zahrát nějaké přátelské zápasy?

Určitě ano. Věřím, že všichni hráči se těší, až si budou moci opět kopnout do míče, a po pár trénincích se najde čas i na přátelské utkání.

Co dlouhá pauza udělá s hráči?

No i když pauza je dlouhá, věřím, že hráči fotbal hrát nezapomněli a bude to opravdu jen o tom, jak poctivě přistoupí k tréninkům a jak rychle se dostanou do svého tempa.

Jak se koronavirová krize dotkne vašeho klubu po finanční stránce? Případný odliv sponzorů, atd?

Nemyslím, že jsme na tom nějak zle. Byli jsme dostatečně finančně připraveni na tuto sezónu díky našim sponzorům a dotacím z MŠMT. Našim největším sponzorem je obec v čele se starostkou Leou Jandovou a firmou DDD Služba - Ing. Jaroslav Strnad, kterým bychom touto cestou také chtěli poděkovat, že většinu svých příspěvků věnují na rozvoj mládeže.

Čekáte v tomto směru nějakou pomoc od svazu?

Bylo by dobré, kdyby i svaz v teto době přispěl nějakou částkou aspoň na menší kluby, které potřebují peníze na opravu zázemí nebo nákup fotbalového náčiní či běžný chod, abychom fotbal za chvíli nevídali jen na televizních obrazovkách.

Dokážete na pandemii směrem k fotbalu najít nějaká pozitiva?

Snad jen, že zranění hráči mají čas na doléčení a kluby si to rozdají v soutěžích opět od nuly a budou moct ukázat lepší formu, než na podzim.

Teď pojďme k hodnocení sezóny. Jak ji s odstupem času vidíte?

Vzhledem na výsledky z minulé sezóny, kdy jsme jako nováček 1. B třídy obsadili 5. místo a udrželi se v soutěži, která se reorganizovala, jsme před začátkem té letošní upozorňovali hráče, že to nebude tak jednoduché, protože nám přibyly týmy z 1. A třídy, které musely tuto soutěž opustit, a zápasy s nimi nebudou jednoduché. Někteří hráči to však pojali po svém a mužstvu se přestalo dařit a přišla série porážek, která nás posadila až na dno tabulky. Snažili jsme se kádr povzbuzovat a aby nevěšeli hlavy, že je před námi ještě celé jaro a je nutné aspoň bodovat se soupeři kolem nás v postaveni v tabulce. Nakonec jsme skončili se ztrátou tří bodů na předposlední Vejprty a Kopisty a dali si cíl stůj co stůj tuto soutěž zachránit, což se nám nakonec podařilo, ale zásluhou toho, že soutěž byla anulována.

Jaké cíle si budete dávat do sezóny nové?

Rozhodně budeme chtít v této soutěži setrvat i nadále a podle toho bude také probíhat celá letní příprava.

Nakolik se bude měnit kádr fotbalového klubu v létě?

Nějaké změny v kádru proběhnou, ať to budou příchody nových hráčů, nebo s hráči, kteří nebudou mít zájem dále u nás působit, se rozloučíme, ale v podstatě bychom chtěli udržet dosavadní kádr pohromadě.

Děkujeme za odpovědi.                             

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video