Šachová karanténa v živém přenosu

Alla Želinská 2020-05-16 10:45:00

V době, kdy se šachisté nemohou potkat za šachovnicí, stejně jako ostatní sporty na sportovištích, přišli s nápady na on-line turnaje, šachové streamy atd. Nemají za cíl nahradit ty „živé”, které by se mohly povětšinou přesunout do druhého pololetí, ale využít současné doby, aby si šachisté jiným způsobem zahráli.

Například podbořanský šachista Kirill Burdalev začal před několika týdny vést výukové šachové streamy (přímý přenos na youtube), a to dvojjazyčně – jeden v češtině, druhý pak v ruštině. Pokud to někoho zajímá, jděte na STREAM BURDALEV (záznam 1. streamu).

Turnaje probíhají na lichess.org nebo chess.com a skoro každý den od 19 nebo 20 hodin můžete sledovat hru K. Burdaleva, který přitom komentuje a komunikuje s diváky a vysílá utkání naživo na youtube. Diváci mohou hru sledovat a psát mu komentáře, dotazy apod. „Jsem rad, že se najdou pravidelní diváci a že šachové souboje je zajímají a mohou se něčemu přiučit. Budu rád za odběr nebo sdílení mého šachového kanálu: YOUTUBE,” říká Kirill Burdalev, jenž patří mezi 100 nejlepších šachistů ČR (jeho současné Elo v šachu 2394).      

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video