Americký voják od žen vylákal půl milionu! Byl to podvodník

Lucie Steklá 2020-05-17 13:43:00

Louny (lus) Případem podvodného vylákání finančních prostředků se zabývá lounská kriminální policie. Poškozená 44letá žena z obce na Lounsku se na policii obrátila s tím, že od ní a její dcery neznámý pachatel podvodně vylákal částku přesahující 550 tisíc korun.

,,Pachatel měl poškozenou kontaktovat již v únoru tohoto roku přes sociální síť, kde se vydával za amerického vojáka. Kromě sociální sítě s ní začal denně komunikovat i přes mobilní aplikaci a postupně si měl získat její důvěru a přesvědčit jí o tom, že jí poslal zla-to a vojenské dokumenty. Poté byla poškozená opakovaně vyzvána údajnou doručovací společností k zaplacení různých částek, aby mohla být avizovaná zásilka doručena,“ sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

Postupně tak měla důvěřivá žena převést na bankovní účet v zahraničí částku přesahující dvě stě tisíc korun. Dalších více než tři sta padesát tisíc korun pak měla do zahraničí poslat její 24letá dcera, kterou o to matka požádala z obavy před určitými problémy. Ty by jí dle sdělení údajné doručovací společnosti mohly v případě neuhrazení částky vzniknout.

,,K doručení žádné zásilky nedošlo a žena tak podala trestní oznámení. Policisté věc šetří pro podezření z trestného činu podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli za popsané jednání s ohledem na výši škody a spáchání skutku v době vyhlášeného nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody,” dodala mluvčí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video