Nouzový stav si žádal nouzovou kulturu. Za seniory dorazil divadelní soubor Cirk La Putyka

Hedvika Mašková 2020-05-19 10:00:00

Kulturu nezastavíš - To je akce v online prostoru, kterou od začátku karantény rozjel divadelní soubor Cirk La Putyka. Artisté společně s hudebníky vyjeli do ulic Prahy, aby v nelehké době podpořili lidi. Pódiem jsou ulice, dvorky, parkoviště a hledištěm balkony nemocnic, bytů nebo domovů důchodců. Po pár týdnech se umělci z Prahy vydali do všech světových stran a koutů naší republiky a nevynechali ani Žatec, kam zavítali do zdejšího domova pro seniory.

,,Snažíme se šířit kulturu a radost všude, kde se dá. Objíždíme nejen domovy pro seniory, ale také dětské domovy. Hrajeme i na náměstích. Udělali jsme výzvu pro všechny umělce, muzikanty, akrobaty, tanečníky a propojili se,“ vysvětlili hudebníci ze souboru Cirk La Putyka, kteří přijeli předminulou středu ukázat své krátké představení klientům žateckého domova pro seniory.

,,Po dlouhé době sociální a společenské izolace, kdy se nám ozval Cirk La Putyka, jsme nezaváhali a jejich nabídky využili. Těšili se na ně nejen naši klienti, ale i personál, protože zde jinak děláme spoustu kulturních akcí. Lidé alespoň přišli na jiné myšlenky a měli si o čem povídat,“ doplnil ředitel Domova pro seniory a Pečovatelské služby v Žatci Petr Antoni. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video