Poruchový vodovod a děravá kanalizace

Hedvika Mašková 2020-05-21 10:00:00

Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje plánovanou investiční akci tohoto roku. V v ulicích Komenského alej a Volyňských Čechů proběhne rekonstrukce poruchového vodovodu a děravé kanalizace pro cca 150 napojených obyvatel. Stavba je koordinována s městem Žatec, které plánuje provést obnovu povrchů.

,,V uvedené lokalitě se nachází litinový vodovod, který byl uveden do provozu v roce 1955. Řad je již dožilý a poruchový. Stoka je v ulici Komenského alej tvořena potrubím z betonu a z kameniny, dále je zde úsek kanalizace ze zdiva. V ulici Volyňských Čechů je kanalizace tvořena betonovým vejcem a rovněž úsekem ze zdiva. V obou ulicích kanalizace pochází z roku 1969,“ informuje Severočeská vodárenská společnost.

Kamerová prohlídka prokázala, že potrubí vykazuje korozi materiálu místy nad padesát procent, netěsné spoje, vymleté spáry a díry. Místy je chybějící zdivo a nevyhovující šachty. Z uvedených technických důvodů, a v koordinaci s investiční akcí města Žatec, rozhodla SVS o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 231,70 metrů a kanalizace v celkové délce 314,30 metrů. Stavba bude prováděna částečně otevřeným výkopem a zčásti bezvýkopově.

,,Pro novou kanalizaci bude použito potrubí z kameniny v délce 55 metrů, tento úsek bude položen v otevřeném výkopu. Dále pak bezvýkopovou technologií sanační inverzní vložkou rekonstruován úsek v délce 73 metrů, dále obložením dna stávající stoky čedičovým obkladem dna v délce 162 metrů a v posledním úseku dojde k zatažení polypropylenového do původní zděné stoky v délce 24,3 metrů. Zbylá část bude zaplavena cemento-popílkovou směsí. Celková délka sanované a rekonstruované kanalizace je 314,30 metrů,“ dodává společnost SVS, která je investorem stavby.

V termínu od 18. do 31. května dojde k částečné uzavírce vnitřní části prstence okružní křižovatky Komenského alej a Volyňských Čechů u prodejny LIDL, a to bez dopravního omezení.

Dále dojde k rekonstrukci stávajícího vodovodního řadu v celkové délce 231,70 metrů, včetně přepojení třinácti kusů vodovodních přípojek. Stávající potrubí bude v místech ve výkopu odstraněno. Pro požární zajištění území bude využíván stávající nadzemní hydrant v ulici Komenského alej před obchodním domem LIDL. Pro nový vodovod bude použito potrubí z tvárné litiny a rekonstrukce proběhne otevřeným výkopem.

Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 31. srpna 2020.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video