Lounský běžecký pohár 2020 nabízí závod za bonusové body

Lucie Steklá 2020-05-20 12:33:00

Bonusový závod běh Okolo Pravdy se běží tuto neděli.

Louny (lus) Sportovní život se pomalu vrací k normálu. Naplno začali společně trénovat také běžci z Atletického klubu Louny. Tedy co se týče společných tréninků, individuálně atleti nepolevili ani v době ,,korona“ omezení. Každý trénoval sám, pro běhání se totiž podmínky až tolik nezměnili. Od trenéra Jana Hřícha tak atleti obdrželi po nastavení omezení tréninkový plán. ,,Ukáží se charaktery jednotlivých závodníků. Bylo jen na každém z nich, jak k individuálním tréninkům přistoupil. My to poznáme,” řekl trenér Hřích. Se třemi atletickými nadějemi navíc trenéři dojížděli, až to vládní uvolňování dovolilo, trénovat na ovál do Kladna, kde klub spolupracuje s tamním AC TEPO Kladno.  

Všichni běžci a běžkyně nyní vyhlíží první závody. ,,Přejeme si, aby se brzy začalo na oválu závodit. Určitě je v plánu nějaká medaile z republikového šampionátu. Dále počítáme se společnou účastí s družstvem AC TEPO Kladno na republice. Chceme získat v soutěži dorostu také nějakou medaili. Těším se i na naše nejmladší atlety, hlavně ročník 2009 máme silný,,“ dodal trenér lounského AK.

Nejbližší závod se malým i velkým závodníkům nabídne již tuto neděli. Atletický klub Louny uspořádá mimořádný běh v rámci Lounského běžeckého poháru 2020. Ten měl být podle původního rozpisu již ukončený, ale epidemie koronaviru poslední dva závody odložila. Vedení klubu se nyní rozhodlo, když jsou sportovní akce povoleny pro vyšší počet lidí, uspořádat závod v lesích pod Pravdou. „Budeme pořádat ,,Mimořádný běh Okolo Pravdy“. Ten se poběží tuto neděli 24. května. Prosíme běžce o včasný odjezd ze závodů po doběhu, kvůli shromažďování. Start bude závodníkům povolen pouze v jedné kategorii, uvedl klub na své facebooké stránce. Další kolo poháru by se mohlo uskutečnit během letních prázdnin.

Start nejmladších kategorií v nedělním běhu Okolo Pravdy je od 10 hodin, starších od 11 hodin, hlavní kategorie a kategorií od ročníku 2007 je v poledne.

Ročníky 2015 a mladší se vydají na trať v délce 100 metrů, stejně jako ročníky 2013 a 2014. Dvousetmetrovou trať poběží minipřípravka a také sprinteři. Šest set metrů dlouhý běh lesem čeká na přípravky (ročník 2009 a 2010). Hlavní závodní trať je dlouhá 5 500 metrů a je společná pro dorostence, juniory, mladší a starší žáky a žákyně, muže, ženy i veterány.

Prezentace závodu bude na dvou místech, zvlášť pro dětské kategorie a hlavní závod! Desinfekce bude k dispozici u prezentace. Občerstvení na závodech nebude zajištěno, prosím běžci, vezměte si sebou pití.

Pilně trénují. Běžci z lounského atletického klubu po uvolnění vládních nařízení začali naplno trénovat společně. Během karantény a omezení pohybu atleti trénovali individuálně, neboť běh je jedním z mála sportů, kterého se omezení tolik nedotklo, místo na běhání, kde by byl atlet sám, se vždy dalo v přírodě najít. První závody po zrušení vládních omezení AK Louny pořádá tuto neděli. Foto: Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video