Řidiče cestou do Prahy potrápí u Panenského Týnce dlouhodobá objížďka

Lucie Steklá 2020-05-20 15:43:00

Panenský Týnec (lus) Práce na dostavbě budoucí dálnice D7 u Panenského Týnce, které byly zahájeny loni v září, postupují. Probíhající stavba v tomto úseku ale po následující měsíce zkomplikuje řidičům cestu do Prahy i zpět. Dnes v noci, ve středu 20. května, vzhledem k postupu prací na výstavbě dálnice, tam začne dlouhodobá objížďka.

Na stavbě D7 u Panenského Týnce bude totiž zahájeno budování levého dálničního pásu. Kvůli tomu dojde k dlouhodobé změně vedení dopravy. ,,Veškerá doprava bude ze stávající silnice I/7 převedena na dvou úsecích na značené objízdné trasy, které budou využívány až do zprovoznění dálnice na podzim 2021,“ vysvětlil Jan Studecký, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.  

Cestou z Prahy až po křižovatku za kostelem sv. Blažeje v P. Týnci bude doprava svedena na objízdnou trasu po vedlejší komunikaci. ,,Zde byly provedeny šířkové úpravy a opravy povrchu vozovky, aby komunikace byla vyhovující i pro kamionovou dopravu. V navazujícím úseku až po sjezd k čerpací stanici Benzina bude doprava vedena po stávající silnici I/7 s omezením ze tří jízdních pruhů na dva,“ přiblížil objízdné trasy mluvčí s tím, že od čerpací stanice Benzina až po začátek již provozované D7 (obchvat Sulce) bude doprava opět svedena mimo stávající silnici I/7. Jako objízdná trasa bude využíváno sjezdové rameno MÚK Panenský Týnec od čerpací stanice přes nově vybudovanou okružní křižovatku a nájezdové rameno na stávající silnici I/7.

Všechny výše zmíněné objízdné trasy budou využívány obousměrně a budou osazeny provizorním dopravním značením.

Přehled objízdných tras naleznete v přiložené mapě.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video