Chodce čeká dlouhé obcházení

Redakce 2020-05-28 10:18:00

CHOMUTOV (tz, tos) — S pořádně dlouhou procházkou navíc se musí smířit lidé, zvyklí využívat lávku spojující chomutovské hlavní vlakové nádraží s ulicí V Alejích. Část přes silnici č. 13, která patří městu, čeká bezmála půlroční rekonstrukce. Ta probíhá v termínu od 25. května do konce října.

„Lávka projde rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací, proto bude po celou dobu oprav pro pěší zcela uzavřena. Obchůzková trasa tak povede skrz nově vymalovaný podchod v ulici Štábního kapitána Kouby, který vede do centra města a dále Lipskou a Nádražní ulicí,“ sdělila vedoucí Oddělení investic Jana Tröglová.

Namísto pár stovek metrů po lávce tak chodce čeká bezmála dvoukilometrový výlet. Druhá část lávky nad kolejištěm hlavního nádraží, která patří Správě železnic, prošla opravou v roce 2018.

Rekonstrukce lávky omezí také automobilovou dopravu na silnici č. 13 a to v obou směrech. Avšak v kratším časovém rozmezí, jehož předpoklad je od 27. července do 20. září. „Silnice I/13 bude tedy po celou dobu stavby průjezdná, i když pouze v omezeném režimu. Rozsah prací nám totiž dovolí nechat vždy dva jízdní pruhy přístupné, abychom zajistili plynulý provoz dopravy. Zpočátku budou průjezdné dva vnitřní pruhy a následně dva vnější. To znamená, že se nepřeruší ani obsluha dvou autobusových zastávek, které se nacházejí v těsné blízkosti lávky,“ doplnila Jana Tröglová.

Rekonstrukce vyjde zhruba na 11 miliónů korun a bude spolufinancována dotačním programem Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž celková výše dotace činí 8 miliónů korun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video