SoS doprava v Chomutově a Jirkově opět v provozu

Redakce 2020-05-28 10:49:00

CHOMUTOV/JIRKOV (r) — Ve vazbě na ukončení nouzového stavu je od uplynulého pondělí obnovena SoS doprava pro Chomutov a Jirkov. Zájemci získají informace o poskytované službě telefonicky, při osobní návštěvě nebo na webových stránkách webu www.soschomutov.cz.

SoS doprava má usnadnit přepravu seniorů a zdravotně postižených především k lékařům, na úřady, do knihovny, do škol, na hřbitov apod. Touto službou nelze řešit běžné společenské návštěvy a komerční potřeby. Nárok na SoS dopravu mají lidé starší 70 let a zdravotně postižení od 1 roku věku. SoS doprava je určena pro občany města Chomutova a Jirkova, na území těchto měst.

Zájemce o dopravu předloží řidiči vozidla k nahlédnutí občanský průkaz nebo průkaz zdravotně postižené osoby — TP, ZTP nebo ZTP/P. Důvodem je ověření, zda se jedná o osoby, pro něž je tato doprava určena. Osobní údaje nejsou SoS Chomutov nikde evidovány ani ukládány, údaje mají jednorázový charakter .

Provozní doba je v časovém rozmezí 7 do 15 hodin, od pondělí do pátku. Dopravu zajišťuje profesionální řidič Sociálních služeb Chomutov, vozidlem této organizace. Dispečink evidenci žádostí zajišťuje řidič na telefonu 722 501 669 (včetně sms objednání). Dopravu lze objednat předem nebo požadovat nárazově v případě volného vozidla. V případě přepravy osoby na vozíku je nutné toto dojednat předem, je k dispozici speciálně upravené vozidlo. V případě přepravy dětí je nutné uvést potřebu autosedačky. Cena jízdného je 30 Kč za jízdu jedním směrem a za osobu (stejná částka je v případě cesty zpět), jízdné platí i případný průvodce, pokud se nejedná o doprovod v rámci ZTP/P. Cena dopravy je bez čekací doby. Platba probíhá na místě — řidič vystaví příjmový doklad dopravované osobě, kopie je evidována v účetnictví SoS Chomutov.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video