Ve Vroutku vyhlásili veřejnou sbírku pro Vojtíška Bulavu

Alla Želinská 2020-05-28 13:29:00

Pořadatelé hudebního festivalu Rock for Churchill přišli s bohulibou iniciativou veřejné sbírky na podporu léčby Vojtíška Bulavy z Vroutku. Z městečka, kam se každý rok v závěru srpna sjíždějí tisíce fanoušků, hudebníků, muzikantů, zpěváků z celé republiky a mnoha jiných zemí. Letošní ročník Rock for Churchill vůbec není jistý, ale jedno je jisté – hlavní organizátor hudební akce Kamil Šír domluvil uspořádání veřejné sbírky se starostou Vroutku Jaromírem Kubelkou a město sbírku vyhlásilo.

„Pro zjednodušení administrace neorganizují sbírku pořadatelé RFCH, ale pořádá ji právě po oboustranné dohodě město Vroutek,“ uvedl J. Kubelka.

Sbírka na pomoc Vojtíškovi začala běžet 6. 5. 2020, z procesních důvodů byla zveřejněna až 11. 5. a poběží do začátku září příštího roku. Časové období bylo nastaveno tak, aby překrylo datum konání festivalu. Jeho letošní ročník bude ovlivněn mimořádným opatřením kvůli koronaviru. A to je důvod, proč organizátoři sbírku nastavili časově tak, aby překryla termín konání i v příštím roce.

Dnes tříletý Vojtíšek se narodil předčasně, po obtížném porodu trpí poruchou motorického vývoje a hybnosti, což odpovídá klinické diagnoze dětská mozková obrna. „Letos v únoru jsme byli v lázních Klimkovice, moc se nám tam líbilo, Vojtíšek to zvládl skvěle. V dubnu jsme měli jet na prodloužený víkend na koníky, ale bohužel vzhledem k dané situaci v té době to bylo zrušené, ale už teď se těšíme na první prázdninový týden, protože ho strávíme na hipoterapii ve Strážném v Krkonoších. V druhé polovině srpna pojedeme na intenzivní čtrnáctidenní rehabilitaci na Slovensko do Piešťan. Budeme cvičit v rehabilitačním centru Adeli, bude to dřina a určitě i nějaké slzičky, ale věříme, že náš Vojtíšek to zvládne, protože je to bojovník, což nám všem dokázal už mnohokrát a dokazuje stále,“ říká maminka chlapce Ivana.

V současné době tedy rodina Bulavových shání peníze hlavně na rehabilitace, které nejsou bohužel placené zdravotní pojišťovnou. „Od září nastoupí Vojtíšek do speciál-ní mateřské školy v Žatci a moc doufáme, že se mu tam bude líbit. Na podzim bychom chtěli jet ještě jednou do lázní Klimkovice, tak snad nám to vyjde. Všem moc děkujeme za podporu našeho Vojtíška a přejeme všem mnoho zdraví v této nelehké době,“ vzkazují rodiče Ivana a Jozef.

Město Vroutek již v minulosti pořádalo veřejné sbírky – na zvon do kostela svatého Jakuba Většího, dále na léčbu Pavla Nivnického. V současné době pořád běží sbírka na léčbu Aleše Červeného, která končí na konci června letošního roku. „Na kontě sbírky pro Vojtu se už objevily první příspěvky v řádu jednotek tisíců. Všem dárcům jménem rodiny Bulavových velmi děkujeme. Vojtíškovi výtěžek pomůže v kvalitě léčby. Jsme vděční za každou pomoc,“ uvedl starosta.

Přispět do sbírky je možno přímo na městském úřadě ve Vroutku do speciální pokladničky, nebo převodem na účet u KB: 123-1667390267 /0100. Všem dárcům děkujeme!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video