Po lékaře a pečovatelskou službu vyběhali 180 tisíc. Jednu ze tří tratí zdolali i běžci a běžkyně z Lounska

Lucie Steklá 2020-05-31 12:46:00

Ústecký kraj, Louny (lus) Během celého dubna pomáhali lidé z celé České republiky pohybem v rámci charitativní akce Virtual Charity Run. Zapojili se i běžci a běžkyně z Lounska.

Účastníci mohli běhat kdekoli napříč Českem na trasách 5, 10 a 21 kilometrů. Kdo nechtěl běžet, mohl jen přispět. Odměnou byla, kromě dobrého pocitu z pomoci a pohybu, možnost získat certifikát se svým jménem. Startovné bylo sto korun, každý měl dále možnost přispět dobrovolným příspěvkem, zakoupením medaile nebo trička Milada Tour.  

Mezi běžci a podporovateli bylo také několik elitních sportovců a osobností. Mimo jiné David Vaš, Jiří Csirik, Marcela Joglová, Jiří Ježek nebo většina minulých vítězů závodů Milada Run. Do akce se zapojilo cel-kem 1 200 běžců, kteří přispěli částkou 180 tisíc korun. V pondělí 11. května dopoledne hlásil web závodu aktuálně vybráno 184 741 korun. ,,Výtěžek v symbolické výši 111 111 korun bude věnován infekčnímu oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, které od začátku března denně intenzivně léčí a pečuje o desítky pacientů. Jako prvnímu oddělení se podařilo řadu nakažených úspěšně vyléčit. Chceme tak alespoň trochu ocenit zdravotníky za jejich maximální úsilí v boji s koronavirem. Zbylá část-ka poslouží pečovatelské službě v Ústí nad Labem na nákup tří kusů generátorů ozonu pro dezinfekci svých prostor,“ uvedl Vít Hnízdil z Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Virtual Charity Run připravili organizátoři sportovního seriálu Milada Tour. „Díky našim odloženým závodům jsme se snažili rozhýbat veřejnost trochu nezvyklým způsobem. Hlavní myšlenkou však bylo pomoci tam, kde je to aktuálně nejvíce třeba. Primárně jsme chtěli ocenit naše zdravotníky za jejich maximální úsilí v boji s koronavirem. Celková částka i účast více než tisícovky běžců nás mile překvapila. I proto jsme se rozhodli, že nakonec pomůžeme i další-mu subjektu, kterým je pečovatelská služba v Ústí nad Labem. Moc děkujeme všem, kteří přispěli nebo nás podporovali a věříme, že se všichni společně setkáme 2. srpna na Milada Run a 15. srpna při Cyklozávodě Milada,“ zmínil za organizátory ředitel Tour Michal Neustupa.

Na jednadvaceti kilometrové trati zvítězil s časem 1:08:30 David Vaš, mezi ženami s časem 1:33:38 Veronika Králová. Na trati deset kilometrů mužům kraloval Aleš Filingr (0:33:04), ženám Simona Nekolová (0:40:07), na pětikilometrové trati zvítězili Filip Tomanec (0:17:16) a Irena Malá (0:18:55).

Pořadí běžců Virtual Charity Run určilo tempo, správná registrace do virtuálního běhu, do aplikace Strava a přepočet na danou vzdálenost.

FOTO: Lenka a Michaela uběhly Virtual Charity Run. „V dubnu jsme běžely Virtual Charity Run pro lékaře, sestřičky a záchranáře z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Rády běháme, soutěžíme a sbíráme účastnické medaile. A proto jsme rády, že se organizují virtualní běhy. V této složité době je to příjemné uvolnění a zpestření. Jsme moc rády, že tímto způsobem zároveň můžeme trochu pomoci. A chceme poděkovat všem, kteří pomáhají. Jsme v tom spolu❣,” řekly běžkyně Michaela Charvátová (28, na snímku vpravo) a Lenka Holbičková (36). Foto: archiv běžkyň


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video