Výběrové řízení na sítě v Ciboušovské provází smůla! Organizováno je už potřetí. Nepomohl by s datem vyhlášení astrolog?

Tomáš Skřipský 2020-06-06 07:51:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tos) — Potíže od počátku provázejí téměř třicetimiliónovou zakázku města Klášterce nad Ohří na vybudování technické a dopravní infrastruktury pro 26 stavebních parcel v lokalitě Ciboušovská. Dodavatele začala radnice shánět už na konci loňského roku, ale finální smlouvu dosud s nikým nepodepsala. Namísto toho potřetí vyhlašuje výběrové řízení.

„Zasíťování pozemků v Ciboušovské se nám nedaří. Naposledy vyhlášené výběrové řízení jsme kvůli stížnosti k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže raději zrušili. Sporné podmínky, na které stížnost směrovala, jsme potom vypustili a řízení vyhlásili znovu. Kdybychom k tomu nepřistoupili, na rozhodnutí úřadu bychom mohli čekat třeba rok,“ vysvětlil starosta Štefan Drozd. Jak dodal, v tuto chvíli nelze odhadnout, jak se zrušení v pořadí druhého a vyhlášení třetího výběrového řízení podepíše na plánovaném termínu dokončení stavebních prací.  Přihlášky do nové veřejné zakázky, vyhlášené 14. května, lze podávat do 22. června. Stavba v předpokládané ceně 28,7 miliónu korun zahrnuje zejména vybudování přístupových komunikací, inženýrských sítí a veřejné zeleně na pozemku na severním okraji stávající zástavby Ciboušovské ulice. 

Plocha řešeného území včetně navazujících ploch pro napojení technické a dopravní infrastruktury je bezmála 34 tisíc metrů čtverečních.  Jak starosta doplnil, bez problémů naopak probíhá uzavírání rezidentních smluv se zájemci o pozemky. „Během koronavirové krize nikdo z uchazečů neodstoupil a uzavřeny jsou smlouvy se 14 z 18 kupujících, kteří složili požadovanou kauci,“ řekl Štefan Drozd v minulých dnech.  Že by zbývající pozemky zůstaly ladem, se město nebojí; zájemci o ně prý telefonují téměř denně. Město parcely nabízí v ne zcela obvyklém režimu; o přidělení konkrétního pozemku totiž rozhoduje loterie, v níž si zájemci nejprve vylosují pořadí, podle kterého si parcely potom vybírají.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video