Úvod   /   Zprávy   /   Vbodla si hůl do nohy

Vbodla si hůl do nohy

Redakce 2020-06-04 07:39:00

KLÍNOVEC (r) — Při běhu s holemi se koncem minulého měsíce na Klínovci vážně zranila mladá žena. „Při běhu v těžkém terénu našlápla tak nešťastně, že si hůlkou doslova propíchla lýtkovou část nohy,“ informovala mluvčí Ředitelství služby cizinecké policie (ŘSCP) Renata Grecmanová. Pomoc zraněné poskytli nadprapočík Ondřej Slavík a praporčík František Hyčka, kteří právě hlídkovali na nedalekém hraničním přechodu Boží Dar.

„Hůlku zafixovali tak, aby se s ní nedalo hýbat, a protože měli obavy, že by žena mohla díky závažnému zranění upadnout do bezvědomí, pokoušeli se od ní získat další informace důležité pro lékaře. Zjistili, že nemá žádné alergie na léky a lékař ji tak mohl dát po příjezdu tišící prostředky na bolest. Kvůli závažnému zranění byla žena do nemocnice transportována helikoptérou,“ uvedla mluvčí.

Zatímco pro Františka Hyčka to byl první případ poskytnutí první pomoci, u Ondřeje Slavíka se jedná již o třetí takový zákrok od roku 2016. Loni získal při slavnostním ceremoniálu „Policista ŘSCP za rok 2018“ ocenění v kategorii Hrdinský čin roku“. Tehdy se ocitl u dopravní nehody, kde byli vážně zraněni dva muži, kterým stejně jako v tomto případě, poskytl první pomoc. Stejné ocenění získal také v roce 2017.

Foto: Služba cizinecké policie

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video