Úvod   /   Zprávy   /   Jirkované sobě 2020

Jirkované sobě 2020

Redakce 2020-06-07 02:52:00

JIRKOV (r) — Program Jirkované sobě pro rok 2020, v jehož rámci občané podávali návrhy, co ve svém okolí zlepšit či vybudovat, zastupitelé ukončili k 28. květnu. Zastupitelstvo zároveň souhlasilo s tím, že se oba navržené projekty, které se v době pandemie sešly, zařadí do návrhu rozpočtu na příští rok a letos se připraví podklady. Pro srovnání — vloni přišlo návrhů několikanásobně víc a lidé vybírali z šesti finálových projektů.

Letošním prvním podaným projektem je „Street workout park“. Ten by mohl vzniknout v Olejomlýnském parku na vybetonované a dnes nevyužívané ploše. Toto sportoviště by bylo volně přístupné. Kdokoli by tam mohl trénovat s vlastní vahou těla na konstrukcích hrazd, bradel a ribstolí. V blízkosti je několik vzrostlých olší, jež by cvičícím vytvářely stín v horkých letních dnech. V blízkosti betonové plochy by se podle návrhu mohlo vybudovat i pískoviště se samostatnou hrazdou pro freestyle a trénink dynamických cviků. Cvičenec by tak padal do písku, který nejlépe tlumí nárazy. Navrhovatel projektu dále doporučuje umístit sem dvě celokovové lavičky a dva odpadkové koše. Předpokládané náklady na Street workout park jsou 350 tisíc korun.

Druhý projekt má název „Restaurátorské práce na sloupu Nejsvětější trojice z roku 1746 ve Starých Vinařicích“. Cílem je zachování této památky pro příští generace. Sloup se nachází u cesty, kterou hojně využívají Jirkované při procházkách lesem směrem k Jindřišské a na jirkovskou přehradu. Navrhovatel předpokládá, že náklady na zrestaurování sloupu nepřesáhnou 120 tisíc korun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video