Druhý stupeň může od pondělí do školy. Dveře ZŠ Komenského alej ale zůstávají stále zavřené

Hedvika Mašková 2020-06-10 14:00:00

Po téměř tříměsíční nucené pauze se minulé pondělí vrátili do lavic žáci prvního stupně základních škol. Přesněji část z nich. Zatímco mladší žáci mohou základní školy navštěvovat již od minulého pondělí, žáci druhého stupně nastoupili v pondělí 8. června. Docházka je dobrovolná. Základní školy v Žatci již před pár týdny zveřejnily, informace ke vzdělávacím aktivitám žáků druhého stupně. Základní škola Komenského alej v Žatci zůstane pro druhý stupeň ale stále zavřená. Probíhají zde totiž rekonstrukce učeben.

,,Z provozních a personálních důvodů budeme od 8. června nabízet konzultační hodiny pouze žákům, kteří neplnili vzdělávací aktivity distančního vzdělávání a žákům, u kterých nejsou dostatečné podklady pro hodnocení na konci školního roku. Konkrétní žáci a jejich zákonní zástupci budou osloveni třídními učiteli a harmonogram konzultací jim bude zaslán e-mailem. Pro ostatní žáky nadále pokračujeme ve výuce na dálku,“ vysvětlila specifika návratu žáků druhého stupně před otevřením ředitelka ZŠ Petra Bezruče v Žatci Zdeňka Pejšová.

Další ze základních škol, Základní škola nám. 28. října v Žatci, pro žáky šestých až osmých ročníků realizuje dopolední konzultační bloky, a to jedenkrát až dvakrát týdně. Pokud se žáci budou chtít konzultací zúčastnit, musí se předem přihlásit v internetové aplikaci.

Zcela uzavřena zůstává pro žáky druhého stupně Základní škola Komenského alej v Žatci. Zde totiž probíhají rekonstrukce dvou učeben a jednoho kabinetu. Ty budou pokračovat i během letních prázdnin.

,,Netušili jsme, že se žáci druhého stupně, byť jen formou konzultací, do školy vrátí. Započali jsme proto rekonstrukci dvou učeben a jednoho kabinetu. Vznikne zcela nová jazyková učebna s moderním vybavením a přírodovědná učebna, kterou budou moci žáci využívat při výuce chemie, fyziky či dalších přírodovědně zaměřených předmětů,“ sdělil ředitel Základní školy Komenského alej v Žatci Zdeněk Srp a doplnil: ,,Počítáme s tím, že by hrubé stavební práce mohly být do čtrnácti dnů hotové. Rekonstrukce budou pokračovat i během prázdnin. Je pro mě nejdůležitější, abychom mohli 1. září začít v čistotě a ke spokojenosti všech dětí, než abychom kvůli pár jedincům zastavili takto velkou akci.“

 Na ,,Komeňáku“ by mohly ještě tento rok také započít práce na rekonstrukci střechy včetně střešní krytiny. Minulý týden bylo zahájeno výběrové řízení na dodavatele. Součástí rekonstrukce střechy bude oprava říms, provedení vytápění okapů a částečné opravy okenních otvorů.

,,Pokud vše proběhne bez komplikací, rekonstrukce by mohla 1. července odstartovat. Oprava se plánuje na dvě etapy. Střecha má totiž rozlohu skoro dva tisíce metrů čtverečních,“ doplnil Zdeněk Srp, který má na příští školní rok, co se týče rekonstrukcí, několik dalších plánů. Nyní čeká na verdikt, zdali bude škole schválena dotace na rekonstrukci dílen a kuchyňky. Výzva z Integrovaného regionálního operačního programu je určena pro infrastrukturu základních škol pro uhelné regiony ve vazbě na práce s digitálními technologiemi, přírodní vědy, ale i technické a řemeslné obory.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video