Některé kulturní akce byly zrušeny. Večerní klub prozradil, jaké se chystají na zbytek roku

Hedvika Mašková 2020-06-15 10:00:00

Pod širým nebem, Chmelovým majákem a u krásně orosených půllitrů plných zlatavého moku se sešli členové místních spolků, organizátoři akcí, zastupitelé a další zájemci, aby se pobavili o nadcházejících kulturních a sportovních akcích a menších alternativách velkých událostí, které byly v důsledku pandemie zrušeny. Sedmý Večerní klub Žatecko se uskutečnil ve venkovních prostorách Řemeslného pivovaru Pioneer Beer a moderování večera se ujali členové spolku ,,A dál?“.

Tradiční velkolepé oslavy chmele, Dočesná, se letos neuskuteční. V Žatci ale možná proběhne řada menších lokálních akcí, které by mohly slavnosti dočesání chmele a piva, nahradit. Hlavním tématem diskuzního klubu, Večerní klub Žatecko, proto byla příprava kalendáře akcí, které se v tomto roce ještě chystají. Své plány představilo Občasné sdružení, A dál?, Spolek rodáků a přátel města Žatce, Hopman team, Spolek Mederova domu, Infocentrum Žatec, Regionální muzeum K. A. Polánka nebo také Destinační agentura Dolní Poohří. Mimo jiné zaznělo, že v Bezděkově vzniká nový motorkářský klub s příznačným názvem ,,Motáč“, který chystá několik koncertů.

Žatečané určitě letos nepřijdou o oblíbené akce, jako jsou Putování, Dny evropského dědictví, Den architektury, Halloween, Den her v muzejní zahradě či Kinematograf bratří Čadíků. O všech akcích vás budeme s předstihem informovat na kulturních stranách našeho týdeníku.

Jelikož letos nemohou kvůli epidemiologickým opatřením proběhnout největší oslavy chmele, rozhodlo se Město Žatec a Komise pro kulturu a cestovní ruch podpořit menší akce.

,,Je to pro nás zcela nový terén, který neznáme. Věříme ale, že peníze v Žatci kulturu rozhýbou. Sice se Dočesná neuskuteční, ale mohou se uspořádat desítky menších akcí, na které lidé rádi zavítají,“ sdělil během Večerního klubu Žatecka hlavní organizátor a ředitel žateckého městského divadla Martin ,,Víťa“ Veselý.

Žádosti o finanční podporu by mohly spolky, organizátoři i majitelé provozoven podávat od poloviny června. Čím lépe bude akce popsána, tím bude větší šance na získání dotace. Vyhlášení akcí a částek, které budou kulturní komisí podpořeny, by mohlo být v červenci.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video