Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-06-11 13:06:00

Hudba v podloubí, vernisáže výstav, Loutková zahrada, Noc kostelů, letní kino, Křikloun, Vzhůru na kopec a mnoho dalšího - to vše v našem kulturním servisu od 11. června!

ŽATECKO

ČTVRTEK 11. ČERVNA

Letní kino Žatec: Jsem tady - Komedie Francie/Belgie, titulky. Ve 21:30 hod.

Žatec západ (vlak. nádraží): Legiovlak - Unikátní expozice replik legionářských vagonů z let 1918 - 1920, kdy českoslovenští legionáři ovládli Sibiř. Vstup zdarma. Od 9. 6. do 14. 6. všední dny 8-18, víkend 9-19 hodin.

Náměstí Svobody Žatec: Farmářské trhy - Kupte si jahody, zeleninu, ovoce, pečivo, uzeniny, koření od malých výrobců a pěstitelů. Vstup volný. Od 8 do 15 hod.

Regionální muzeum K. A. Polánka Žatec: Výstavy - Osvobození 1945 - Konečně mír! Výstava do konce roku. Dámy a pánové, držte si klobouky! Potrvá do 23. 8.

Křížova vila Žatec: Šikovné ruce našich babiček – výstava sbírky vyšívaných kuchařek M. Bláhové. Do 23. 8.

Stará papírna Žatec: Z historie žateckého průmyslu – stálá expozice.

Městská knihovna Žatec: Tvořivé dílny pro mládež a dospělé - BIG SHOT (scrapbooking) - papír s příběhem, korálkování (beadweaving) šité šperky. Vstupné 80 Kč. V oddělení služeb centrální knihovny od 16 hod.

PÁTEK 12. ČERVNA

Letní kino Žatec: Ledová sezóna: Ztracený poklad – Animovaná rodinná komedie. Od 21:30 hod.

SC pro rodinu Žatec (Vol. Čechů 326): Rodičovská kavárna - otevřená rodičovská skupina s cílem zlepšení komunikace rodičů se školou. Ve 14 hod.

Hošťálkovo náměstí 66, Žatec: Modes Robes u kostela - Veřejná vernisáž expozice „Historie obchodu a obchodování“. Módní přehlídka Borofashion, Svatební salon Delta Most a Chomutov, kadeřnický salon Hanka Holubová. Vstup 40 Kč. Od 16:30 hod.

SOBOTA 13. ČERVNA

Letní kino Žatec: Bourák - Komedie ČR. Od 21:30 hod.

U Zlatého beránka (Hošťálkovo nám. 66) Žatec: Račte vstoupit aneb Historie obchodování v Žatci - Poznáte, jak vypadaly obchody v minulém století, jak a co kupovaly naše prababičky. Vstup 40 Kč. Sobota 13. 6. - neděle 14. 6. od 11 do 17 hod.

Kapucínská zahrada Žatec: Loutková zahrada - Pověst o Krakovci, O chmelových skřítcích, Ostrov splněných přání, Žabák Valentýn, Don šajn. Dobrovolný příspěvek. Od 9:30 hod.

Bezděkov u Žatce: MČR v Offroad trialu - Sportovně - kulturní akce. Stánky, skákací hrad, jízdy v bojovém vozidle. V sobotu od 18 hodin koncert rockových kapel. Areál u rybníku. Vstup 150 Kč, děti 6 – 15 let 50 Kč. Také v neděli 14. 6. Od 10 hod.

Válečné muzeum Libočany: Otevřeno pro veřejnost - vždy v sobotu, vstupné dobrovolné. Od 10 do 17 hod. Více informací na Válečné muzeum Libočany.

Kostel sv. Václava Velká Černoc: Chrámový koncert Edity Adlerové a jejích hostů - V podání mezzosopranistky Edity Adlerové zazní klasická hudba i několik filmových melodií. Pěvkyni doprovodí varhaník, klavírista a dirigent Jiří Knotte. Jako hosté přijaly pozvání houslistka Elena Orechova a saxofonistka Anna Šteklová. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Žatec – Berchtesgaden: Turistický výlet "Orlí hnízdo" - Výlet do Německa - Bavorska po stopách světové historie, návštěva Hitlerova sídla, plavba po pohádkovém jezeře Königssee (nejčistější v Evropě), prohlídka městečka Berchtesgadenu, více na www.bohemiasportzatec.cz.

KČT Žatec: Krásno a Bečov nad Teplou - Pojeďte a pojďte za krásami přírody s KČT Žatec. Odjezd autobusu ze Žatce Kruhového nám. - U Zvonu v 8 hodin.

Náměstí Svobody Žatec: Otevření nové GALERIE U RADNICE - Zahájení provozu nové galerie a výstavy Židé na Žatecku, výstava potrvá do 31. července. Otevřeno každou sobotu od 14 do 17 hodin. V 15 hod.

NEDĚLE 14. ČERVNA

Letní kino Žatec: V síti - Dokumentární film ČR. 3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Od 21:30 hod.

ÚTERÝ 16. ČERVNA

MC Sedmikráska Žatec: Večer pro ženy – Vyrobíte si dřevěné domečky podle vlastní fantazie, materiál a malé občerstvení k dispozici. Cena kurzu 150 Kč. Od 19 hod.

STŘEDA 17. ČERVNA

DDM Žatec: Kroužek Tvořivé ruce - a další kroužky podle rozvrhu potrvají do konce června. Od 1. 7. letní akce. Více na DDM Žatec a Den sportu.

ČTVRTEK 18. ČERVNA

Letní kino Žatec: Kalifornský sen – Premiéra ČR. Od 21:30 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Pravěk v Žatci - Práce malířů pravěku – David Berger, Arnošt Hanák, Jiří Svoboda. Výstava potrvá do 18. 8. Základní vstupné 50 Kč, snížené (senior, student) 40 Kč, rodinné 130 Kč.

PÁTEK 19. ČERVNA

Letní kino Žatec: Lassie se vrací – Dvanáctiletý chlapec Flo a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Od 21:30 hodin.

Podloubí nám. Svobody Žatec: II. ročník Hudby v podloubí - Letošní ročník zahájí známé tváře z loňského roku Míra Čermák a Tomáš Impellizzeri, kavárna Ramon Cafè bude mít dostatečné zásoby a těší se na páteční podvečery. Od 18 hod. 

SOBOTA 20. ČERVNA

Žatec, u Zlatého Chmele: Ukliďme Zlatý chmel! vol. 2 -  Společný úklid dotčeného území před Zlatým chmelem (Havlíčkova náměstí). Chcete přiložit ruku k dílu?  Pomůcky pro úklid zajištěny!  Sraz před KD Moskva v 10 hod.

Letiště Macerka u Žatce: 30. Slet letadel a Dětský den - zve Letecký klub Žatec. K vidění budou bojové vrtulníky MI 17, historická letadla s ukázkou pilotáže a vzdušného boje, Antonov AN 2 včetně výsadků a vyhlídkových letů. Od 10 hod.

NEDĚLE 21. ČERVNA

Letní kino Žatec: Vlastníci - Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Od 21:30 hod.

LOUNSKO

ČTVRTEK 11. ČERVNA

Kino Svět Louny: Bourák – Komedie ČR. V 17:30 a 20 hod.

Oblastní muzeum Louny: Je libo vejce? – výstava kalíšků na vajíčka ze sbírky ak. sochařky Jany Mézlové.

Galerie města Loun: Vladimír Novák – Krajiny současné a minulé. Výstava do 15. 7.

Husitský kostel Louny: Do hlubin – díla žáků výtvarného oboru ZUŠ Louny učitelky Jany Timtové. Do 30. 6.

Galerie U Plazíka Peruc: Jaroslav Maťák – Vidím – fotografie Jaroslava Maťáka. Výstava je přístupná o víkendech a svátcích do 28. 6.

Zámek Nový Hrad Jimlín: České korunovační klenoty na dosah. Do 6. 9.

PÁTEK 12. ČERVNA

Kino Svět Louny: Bourák – Komedie, premiéra ČR. Až do úterý 16. 6. V 17:30 a 20 hod.

Ledová sezóna: Ztracený poklad – 3D Animovaná rodinná komedie. Také 13. - 14. 6. V 15 hod.

Restaurace Stromovka Louny: KŘIKLOUN – Lounský hudební festival. Zahrají Plexis, S.P.S., Svoloč, Soukromey pozemek, Žádnej stres, Stamp out systém, MIC The catcher. Vstup 250 Kč. Od 16 hod.

Vrch Raná u Loun: Rána Cup - Šestý ročník závodu a zároveň úvodní závod "České ligy paraglidingu". Do neděle 14. 6.

Výstaviště Louny: Jarní trhy – vše pro dům a zahradu, od pátku do neděle. Od 9 do 17 hod.

Restaurace Vespa Postoloprty: Koncert rockové skupiny Kočkuzblajs - Skupina zahraje k tanci i poslechu a dobré chuti z grilovaných specialit. Vstup zdarma, předpokládá se konzumace. Zahradka Vespa od 19 hod.

Louny a obce okresu: Noc kostelů 2020 – programy na Noc kostelů 2020.

Zámek Pátek: Otevřeno - v červnu bude otevřeno od pátku do neděle, o prázdninách od středy do neděle, vždy 10 - 16 hod. Také je otevřeno, když je otevřená brána :-) Zámek pozve 27. 6. na Tajemný poklad na Pátku

SOBOTA 13. ČERVNA

Kino Svět Louny: Frčíme – 2D Animovaná komedie. Také 14. 6. Od 10 hod.

Ježek Sonic – komedie, dabing. Také 14. 6. Ve 13 hod.

Červeňák u Loun: Vzhůru na kopec! Zábavná stezka s naučným zastavením a odměnou na kopci - opožděný Dětský den. Vstup zdarma. Od 11 do 17 hod.

Smokers´ club Flamengo Postoloprty: Jakub Machulda & Petr Krumphanzl - koncert. Od 19 hod.

NEDĚLE 14. ČERVNA

Kaple M. J. Husa na Peruci: Výroční koncert - Ku příležitosti 100. výročí vzniku Církve československé husitské, vystoupí Chrámový pěvecký sbor Náboženské obce Církve československé husitské v Lounech pod vedením Ivany Derflerové. Od 14 hod.

ÚTERÝ 16. ČERVNA

Vrchlického divadlo Louny: Franz Werfel: Jacobowski a Stjerbinski - hraje Rádobydivadlo Klapý. Vstupné 100 Kč. Od 19 hod.

STŘEDA 17. ČERVNA

Kino Svět Louny: Gauguin z Národní galerie v Londýně - Dokument + prohlídka výstavy. Od 17:30 hod.

Dokonalý pacient - Premiéra ČR - Filmový klub. Ve 20 hod.

ČTVRTEK 18. ČERVNA

Kino Svět Louny: Kalifornský sen – Premiéra ČR. Až do neděle 21. 6. V 17:30 hod.

PÁTEK 19. ČERVNA

Stodolní divadlo v penzionu Za Dubem Peruc: Marrákeshem krok za krokem - přednáška Marii Imbrové. Kavárna bude otevřena od 16 hod. V 18 hod.

Sokolovna Hřivice: Noc sokoloven ve Hřivicích - Losovaný Volejbal pro všechny věkové kategorie, Orientační závod pro rodiče a děti, táborák. Otevřeno pro širokou veřejnost, všichni jsou vítání. Od 17 hod.

PODBOŘANSKO

ČTVRTEK 11. ČERVNA

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Výstavy ZUŠ Podbořany a DDM Podbořany. Otevřeno od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. 

Hlubanská vodní tvrz: Kaolin na Podbořansku – stálá expozice. Přístupna na zavolání (415 214 111).

PÁTEK 12. ČERVNA

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Noc kostelů - Úvodní slovo, vernisáž výstavy fotografií Laurencii Heláskové o historii a současnosti kostela a Podbořan, beseda s kazatelem Ivo Krausem o historii kostela s prohlídkou. Od 16 hod.

RC Chůvička Podbořany: Učíme se šít I. - Naučíte se šít na stroji sáčky a pytlíky – s lektorkou Janou Kopejtkovou. Kurz od 17:30 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího Vroutek: Noc kostelů - Zvuk zvonů, sólový koncert houslisty Pavla Ereta, komentovaná prohlídka kostela, povídání, ztišení. Kostelem vás provede Jaromír Kubelka. Od 18 hod.

Kostel Narození Panny Marie Buškovice: Noc kostelů - Otevření kostela pro zájemce a prohlídka jeho prostor s doprovodem. V době otevření kostela bubnování skupiny Australien Buš-kovice. Od 17 hod.

NEDĚLE 14. ČERVNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní Mše svatá - slouží O. Alexander Siudzik. V 9 hod.

Kostel sv. Víta Libědice: Poutní mše svatá. V 11 hod.

ÚTERÝ 16. ČERVNA

Letní kino Podbořany (promítání na koupališti): Afrikou na Pionýru – Celovečerní road movie. Ve 22 hod.

PÁTEK 19. ČERVNA

Letní kino Podbořany (promítání na koupališti): Staříci – Z amerického Oregonu přilétá na pražskou Ruzyni emigrant Vlastimil Reiner (Jiří Schmitzer), válečný veterán a bývalý politický vězeň. Ve 22 hod.

SOBOTA 20. ČERVNA

KČT Podbořany: Pod tiskými břízkami - letní vycházka, 14 km. Trasa začíná v Blatně na vlakovém nádraží. V 8:45 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Večerní procházka zámeckým parkem - komentovaná procházka zámeckým parkem za soumraku. Součástí procházky je také návštěva osvětleného Novogotického templu s vyhlídkou.  Délka procházky 120 minut, 6 km. Vstupné 130 Kč, snížené vstupné 90 Kč. Od 20 hod.

Letní kino Blšany: Na střeše - v prostoru za kinem, možno zakoupit občerstvení již od 20 hod. Vstup 50 Kč. Promítání od 22 hod.

NEDĚLE 21. ČERVNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá. V 9 hod.

Kostel Jana Křtitele Vroutek: Poutní mše svatá s křtem. V 11 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video