Řidiče cestou do Prahy potrápí dlouhodobá objížďka

Lucie Steklá 2020-06-11 13:58:00

U Panenského Týnce je doprava svedena objízdnou trasou, která potrvá do června příštího roku.

Lounsko (lus) Dostavba dálnice D7 od Slaného k provozovanému úseku u Postoloprt je jednou z hlavních priorit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) České republiky. „Mohu všechny přítomné ujistit, že finančně máme dostavbu chybějících úseků zajištěnou. V tomto roce máme prostředky jak na přípravu, tak na realizaci,“ řekl generál-ní ředitel ŘSD Radek Mátl. Od září loňské-ho roku probíhá zkapacitnění obchvatu Panenského Týnce, na podzim letošního roku má začít stavba zkapacitnění obchvatu Loun. Na kompletně hotovou dálnici D7 se řidiči těší, ale stejně tak tuší, že to nebude v nejbližších třech letech a že se její dostavba neobejde bez omezení a objížděk. Právě jed-na, dlouhodobá, začala u P. Týnce minulý týden, cesta do hlavního města se tak může prodloužit.

Na dostavbě D7 u Panenského Týnce bylo totiž zahájeno budování levého dálničního pásu. Kvůli tomu došlo k dlouhodobé změně vedení dopravy. ,,Veškerá doprava bude ze stávající silnice I/7 převedena na dvou úsecích na značené objízdné trasy, které budou využívány až do zprovoznění dálnice na podzim 2021,“ vysvětlil Jan Studecký, tiskový mluvčí ŘSD.

Cestou z Prahy až po křižovatku za koste-lem sv. Blažeje v P. Týnci bude doprava svedena na objízdnou trasu po vedlejší komunikaci. Zde byly provedeny šířkové úpravy a opravy povrchu vozovky.

,,To z důvodu, aby komunikace byla vyhovující i pro kamionovou dopravu. V navazujícím úseku až po sjezd k čerpací stanici Benzina bude doprava vedena po stávající silnici I/7 s omezením ze tří jízdních pruhů na dva,“ přiblížil objízdné trasy mluvčí s tím, že od čerpací stanice Benzina až po začátek již provozované D7 (obchvat Sulce) bude doprava opět svedena mimo stávající silnici I/7. Jako objízdná trasa je využíváno sjezdové rameno MÚK Panenský Týnec od čerpací stanice přes nově vybudovanou okružní křižovatku a nájezdové rameno na stávající silnici I/7. Všechny výše zmíněné objízdné trasy budou využívány obousměrně a jsou osazeny provizorním dopravním značením.

„V letošním roce zahájíme zkapacitnění obchvatu Loun. Pevně doufám, že se nám v závěru roku podaří zahájit také zkapacitnění obchvatu Chlumčan, kde v brzké době vyhlásíme výběrové řízení na zhotovitele,“ přiblížil přípravu dvou úseků vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Podle něj by měly následovat tři úseky okolo Slaného po hranice Středočeského a Ústeckého kraje a jako poslední bude realizováno zkapacitnění obchvatu Postoloprt, kde bylo nutné najít řešení v souvislosti se záplavovým územím Chomutovky a hladinou stoleté vody.

Harmonogram počítá s kompletním dokončením dálnice D7 v roce 2027.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video