Úvod   /   Zprávy   /   Jahodová sezóna je tu!

Jahodová sezóna je tu!

Alla Želinská 2020-06-17 15:50:00

V minulých dnech již začal sběr jahod na Podbořansku, Žatecku, na Mostecku i Chomutovsku či Lounsku.

Počasí sice moc nepřálo a jahod bylo poskrovnu, i tak ale jejich milovníci přišli na své. „Doma máme jen malé políčko, ale chci také, abych měla dost na jahodové knedlíky, koláče a marmeládu,” řekla nám například paní, která se vydala na samosběr jahod do Hluban. Tam a také ve Stebně zahájili samosběr v úterý 16. června, kilo za 60 Kč. Ve středu 17. 6. ovšem pro nedostatek zralých plodů byl samosběr ve Stebně přerušen. Jahody u kasáren si můžete natrhat od 15 do 19 hodin. Lidé si mohou na místě koupit i natrhané jahody (120 Kč / kg).  

Fungují také samosběry v Nemilkově u Mostu, Droužkovicích u Chomutova, v Žiželicích u Žatce, v Cítolibech u Loun, které provozují Sady Louny. „Všechny samosběry jsou otevřeny každý den od 8 do 18:30, nejvíce jahod je aktuálně v Žiželicích u Žatce, jahod je hodně a již jsou krásně nazrálé!“ informují provozovatelé. Cena samosběru je na většině míst od 60 do 70 Kč / kg, cena již natrhaných jahod 120 až 150 Kč / kg. Kdo nemá svůj, je třeba připočítat cenu prázdného košíčku 20 Kč.

Ústecký kraj nabízí možnost sběru skoro u každého většího města. U mnohých pěstitelů je i možnost koupě již nasbíraných jahod. Informace, kam na jahody, naleznete TADY nebo TADY.

Samosběr jahod nabízí nově Žatecká farma, asi kilometr od Žatce (směr Radíčeves) - tam si natrháte za 75 Kč / kg, natrhané koupíte za 120 Kč/ kg. Samosběr jahod v Hořeticích u Žatce otevírá v pátek 19. června od 9 hodin.  

V Ročově na Lounsku samosběr jahod bude otevřen ve čtvrtek 18. června od 8 do 16 hodin, v pátek 19. 6. bude zavřeno z důvodu pomalého zrání jahod. O víkendu bude otevřeno od 8 do 18 hodin. „Sledujte aktuální informace na našem facebooku. Přijímáme také objednávky na jahody kg za 120 Kč,“ informují Jahody Ročov. Podle zákazníků, kteří již samosběr navštívili, jahody jsou letos velké a krásné, chuťově výborné.   

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video