Někdo leze do kontejneru na elektroodpad. Lidé často nevědí, že se jedná o krádež

Hedvika Mašková 2020-06-21 14:00:00

Možná jste si v ulicích všimli či dokonce využíváte červených kovových kontejnerů na drobný elektroodpad. Jeden z nich, konkrétně v ulici U Flory před sportovištěm, je v důsledku vybírání a krádeže vyhozených elektrozařízení zničený a pro kolemjdoucí nebezpečný. Na tento fakt nás upozornil Josef Mego, který bydlí nedaleko. Vadí mu, že situaci nikdo neřeší.

O poničeném červeném kontejneru, kam někdo zřejmě násilně vniká a krade vyhozený elektroodpad, který dále zpeněžuje, jsme informovali společnost Asekol, která organizuje systém zpětného odběru elektrozařízení v našem městě, a velmi brzo se nám dostalo kladné reakce.

,,Děkuji za upozornění a fotografie rozbitého stacionárního kontejneru naší společnosti. Bohužel se stává, že vandalové nezahálejí. Pokud nám tuto skutečnost neoznámí svozová společnost či pracovník městského úřadu, k informaci o poškození se dostaneme maximálně jednou za rok – při fyzických inventurách sběrného prostředku. Požadavek na opravu kontejneru je zadán servisní firmě,“ odpověděla regionální manažerka společnosti Asekol pro Ústecký kraj Iva Červená.

Ze společnosti se nám ozvala rovněž Lucie Čelikovská z administrativní podpory logistiky, která přislíbila, že bude červený kontejner v nejbližší době opraven: ,,Škodu na stacionárním kontejneru jsme zaznamenali a v nejbližších možných dnech budou provedeny potřebné kroky, aby byl kontejner opraven a mohl sloužit občanům k odkládání vyřazeného elektroodpadu.“

Lidé často netuší, že ve chvíli, kdy člověk vhodí do kontejneru jakýkoliv odpad, stává se majetkem města či jiného vlastníka popelnice a jedná se tudíž o krádež. Pokud by byl zloděj při rabování kontejneru na elektroodpad U Flory dopaden, mohl by si za přestupek proti majetku vysloužit pokutu. Podle výši škody způsobené na kontejneru by se mohlo jednat i o trestný čin poškozování cizí věci. Za takový trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Pokud i vás trápí něco v našem městě nebo máte tip na článek, napište nám na email fajkusova@ohremedia.cz nebo volejte na telefonní číslo 605 885 460.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video