Ve Velké Černoci soutěžili rybáři

Iveta Drlíková 2020-06-19 17:24:00

Miroslav Křivánek z Roudnice nad Labem je vítězem letošního ročníku závodu Květnový pohár, který každoročně ve Velké Černoci pořádá Místní organizace Českého rybářského svazu Žatec. Původně měl proběhnout již 10. 5., ale kvůli koronaviru museli organizátoři termín posunout až na poslední květnovou sobotu, kdy se do soutěže zapojilo celkem 59 účastníků, včetně dvou žen a mládeže, a to nejen ze Žatecka a Lounska, ale i z Prahy, Plzně, Rakovníka a dalších koutů republiky. ,,Na letošních závodech se sešla velká konkurence. Zúčastnili se také rybáři, kteří chytají první a druhou ligu v plavané a feederu. Máme zde také reprezentačního trenéra plavané. Co se týče počtu chycených ryb, jsou letošní závody, bohužel, výrazně slabší než loňské ročníky,“ sdělil nám Miroslav Brynda, jednatel pořádající organizace.

Závodníci se brzy ráno v sobotu 30. května sešli na rybníku Černoc, který má rozlohu 2,6 ha. Na tomto revíru jsou nejčastěji vyskytujícími se rybami kapr, plotice, perlín a karas. Před závody sem ještě pořadatelé vysázeli zhruba čtyři sta kaprů. Zdatní rybáři během závodů však ukázali, že zde není problém ulovit třeba také candáta nebo úhoře. Každý ze soutěžících lovil pouze na jednu udici, a to libovolnou technikou, a měl vymezený zhruba pětimetrový sektor, stanoviště se po třech hodinách měnilo. ,,Boduje se každá ulovená ryba na centimetry, jeden centimetry rovná se jeden bod. Po změření rozhodčím je ryba co nejšetrněji vrácena do vody,“ přibližuje soutěžní pravidla Josef Valha, předseda MO ČRS Žatec.

Účastníci Květnového poháru se k rybníku do Velké Černoce začali sjíždět už mezi šestou a sedmou hodinou ranní, kdy probíhala prezentace a losování míst. Úderem půl osmé začal první poločas rybolovu, po třech hodinách pak následovala šedesátiminutová přestávka na přesun na druhé stanoviště a občerstvení a od půl dvanácté druhá soutěžní tříhodinovka. V 15 hodin proběhlo vyhlašování konečných výsledků.

Letošním vítězem s celkovým úlovkem o délce 749,6 cm je roudnický Miroslav Křivánek, který měl v obou kolech hodně vy-rovnané výsledky. Druhý byl s celkovou délkou chycených ryb 576,5 cm David Hampejs z Bíliny a třetí místo obsadil Alois Jurkovič z pořádající organizace. Ten měl po prvním kole našlápnuto k vítězství, když si do tabulky zapsal úlovky o délce 431 cm a chytil i nejdelší rybu dne, úhoře o délce 58 cm. Ve druhém kole ale už žádný bod nepřidal, a tak se musel spokojit s bronzovou příčkou.

Pořadatelé odměnili i nejmladšího účastníka sobotního závodu, kterým byl člen žatecké organizace, jedenáctiletý Artur Zoul i obě soutěžící ženy, Hanu Rodlovou a Natálii Ševčíkovou. Kromě pohárů mezi účastníky rozdali i hodnotné věcné ceny jako pruty, navijáky, skládací křesílka, vlasce a mnohé další rybářské potřeby.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video