Premiérový ročník Family cupu vyhráli Hänelovi a Voráčovy

Iveta Drlíková 2020-06-20 07:27:00

Premiérový tenisový turnaj ve čtyřhrách, ve kterém nastupovaly rodinné či příbuzenské dvojice, vyhráli otec a syn - Jens a Tom Hänelovi, a matka s dcerou - Šárka a Anna Voráčovy. V prvním ročníku Family cupu startovalo celkem dvacet osm párů. Pro velký zájem a široký věkový rozptyl pořadatelé rozdělili turnaj na dvě samostatné soutěže. Ve Family cupu „B“ bojovali nejmenší hráči se svými rodiči a ve Family cupu „A“ starší a zkušenější generace tenistů. Většina účastníků byla ze Žatce, jedinou „přespolní“ dvojicí byli bratři Prokešovi z Domoušic, kteří nepostoupili ze základní skupiny.

„Family cup se stal zatím nejvíce obsazeným turnajem v historii našeho klubu. Všem zúčastněným, sponzorům a pomocníkům bychom chtěli poděkovat. Rekordní počet hráčů nám dělá velikou radost a je vidět, že o tenis u nás roste zájem,“ říká Petr Doktor, nový předseda pořádajícího klubu TK Žatec.

Turnaj probíhal po celou sobotu v areálu Tenisového klubu Žatec. I počasí akci opravdu přálo, téměř po celý den se do kurtů opíralo slunce. K prvnímu dekorování došlo krátce po 13. hodině, kdy se vyhlašovalo pořadí Familu cupu „B“, kde startovalo celkem osm dvojic. Pohár pro vítěze si odnesla Šárka Voráčová se svojí dcerou Annou, které ve finále přehrály Kateřinu a Lucii Švecovy. Na třetím místě skončil Aleš Jelínek se svoji dcerou Ester.

Ve Family cupu „A“ mohli diváci vidět už výkonnostně kvalitnější a vyrovnaný tenis. Jedinou dětskou dvojicí této kategorie byli bratři Adam a Matyáš Dvorští, kteří za svoji odvahu dostali od pořadatelů ocenění. Na čtvrtém místě skončil Aleš Linka se svým strýcem Milanem, kteří v zápase o bronzovou příčku nestačili na Jiřího Karase a jeho syna Jana.

Ve finále se diváci mohli těšit na velké favority turnaje, otce a syna Hänelovi, kteří nastoupili proti bratrům Koutníkům. Svojí role se oba zhostili velmi zkušeně a stali se tak vítězi povedeného premiérového ročníku turnaje dvojic složených z rodinných příslušníků. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video