Chceme vytvořit relaxační a sportovní místo, znovu přimět děti k pohybu a zdravému způsobu života, říká ředitelka ,,bazénu”

Lucie Steklá 2020-06-23 13:12:00

Jednou z největších investic města Louny za poslední desetiletí je výstavba plaveckého bazénu, který od prosince 2018 roste na místě haly původní. Ta s sebou nese také velké očekávání u veřejnosti, která se stále více dotazuje, kdy bude bazén dostavěný, jestli se stihne otevřít v září, jak tomu bývalo zvykem u ,,starého bazénu“, co v něm bude pro návštěvníky připraveno, jaké bude vstupné… Jak to vše bude, na co se mohou návštěvníci těšit, jsme se zeptali Andrey Kuďouskové, která byla k 1. dubnu jmenována ředitelkou Lounské správy plaveckých areálů, pod níž spadá také dokončující se hala.

S jakými cíli jste se ujala funkce ředitelky Lounské správy plaveckých areálů?   

Pojďme to rozdělit na úkol a cíle. Úkolem je, převzít a odpovědně a s péčí řádného hospodáře spravovat svěřený majetek a při tom respektovat a dodržovat platné zákonné požadavky a normy. Cíle, které jsem si vytyčila, je přinést něco nového, prospěšného, zajímavého… Při realizaci bych ráda využila určitý odstup a nadhled. Nejsem z Loun, takže výhodou může být, že nejsem zatížena konkrétními mezilidskými vztahy, ekonomickými vazbami a kontakty. To mně skýtá určité výhody, svobodu v rozhodování, nezávislost.

Prozradíte čtenářům,,kousek“ koncepce, s níž jste u výběrové komise uspěla?

Koncepce byla zaměřena na dlouhodobé řízení svěřeného majetku, přísné dodržování legislativy i platných norem, například hygienických, bezpečnostních, technologických. Bez pochyb je tu perspektiva při-pravit a realizovat související nebo nava-zující projekty, mám na mysli například organizování volnočasových aktivit pro děti a mládež v Lounech a přidružených obcích. Ale nespěchejme, všechno má svůj čas a své místo. Jsme teprve na startovní čáře a já ne-mám ráda plané sliby. Ve všech těchto souvislostech se už ale zamýšlím například nad možností získat dotace a více využít evropských peněz jak na provoz, tak i další aktivity. Souvisí to i s naším posláním provozovat relaxační a sportovní místo, znovu přimět děti k pohybu a zdravému způsobu života.

Jaká je Vaše pracovní minulost? Máte s vedoucím postem zkušenosti?

Ano, pracovala jsem na manažerských pozicích v oblasti hotelového provozu, ve zdravotnictví, marketingu a obchodu. Z velkých firem, kde jsem působila, mohu zmínit soukromou Polikliniku na Národní, Top Hotels Group, stavební společnost Hochtief VSB, IZIP a další.

Je to určitá výhoda pracovat a současně bydlet v jednom městě?

Výhoda určitě, dá se skloubit pracovní a rodinný život. Také platí, že u této pozice pracovní doba nekončí, je to provoz, kde organizování, kontrola a odpovědnost jdou ruku v ruce.

Co Vás vedlo k tomu, jaká byla Vaše motivace, přihlásit do výběrového řízení?

Pro mě to byla a zůstává výzva, motivace, jak přinést něco ze svých zkušeností do města ve kterém žiji a vychovávám své děti, možnost zanechat tady odkaz ve formě zajištění kvalitních služeb a zajímavých akcí. Ráda bych, aby se tu otevřel nový prostor pro relaxaci a rodinný život.

Funkce jste se ujala 1. dubna. Měla jste možnost ovlivnit práce na dokončování stavby bazénu?

Ano a jsem ráda za tuto šanci. I za tak krátkou dobu se vyřešila spousta věcí, které by nám provoz komplikovaly, škoda jen, že nebylo rozhodnuto ještě o pár měsíců dříve. Jsem si jistá, že pokud by „provozovatel“ byl u projektu od úplného začátku, mohli jsme být o trochu dál. I přes maximální nasazení a veškerou snahu jsou dva měsíce málo.

Znovuotevření bazénu v Lounech s sebou nese velká očekávání. Jste na to připravena?

Ano jsem. Ujišťuji Vás, Vaše čtenáře i občany, pro které tu jsme a jimž má bazén sloužit, že se budeme s maximálním úsilím snažit poskytovat kvalitní servis a za tímto účelem si vytvořit dobrý tým pro zajištění plnohodnotného provozu. To je základ. Z hlediska očekávání se nejčastěji setkávám s otázkou ceny a nabídky plaveckých kurzů - ty budeme zajišťovat vlastními silami, v tuto chvíli máme všechny pracovníky již proškolené, připravujeme nabídku uplatnění benefitních karet a poukázek a řešíme další záležitosti. Mimochodem ještě potřebujeme doplnit stav plavčíků, takže kdyby měl někdo zájem, nechť se na nás obrátí.

Rýsují se již konkrétní věci, například vstupné a otevírací doba?

Vstupné v tuto chvíli ladíme, chceme udělat jednoduchý přehledný systém tak, aby se v něm každý rychle zorientoval. Cenová hladina bude nastavena na úrovni okolních provozovatelů. Naším cílem je, aby u nás návštěvníci strávili více času a nepřišli si pouze zaplavat. Otevírací doba se ještě upřesňuje, a to především z hlediska vysoké poptávky po základních povinných plaveckých kurzech od jednotlivých škol a vysoké poptávky dalších subjektů. Provozní dobu chceme nastavit pro všechny cílové skupiny, tak aby si každý našel přesně to, co potřebuje. Nastíním i to, že počítáme s ranním plaváním a výhledově i nočním. Uvidíme, jak se provoz zaběhne a jaký bude zájem. Počítáme s tím, že vše můžeme upravit dle požadavku a zájmu, jsme tu hlavně pro lidi a budeme flexibilní.

Krytý bazén býval přes léto zavřený, bude tomu u nového jinak?

Předpokládáme, že budeme mít otevřeno, nicméně musíme také zajistit řádný chod, případné opravy a dodržení hygienických opatření. Jedním z našich cílů je proto včasná informovanost občanů.

Kromě bazénu máte ve správě také koupaliště? Předal Vám dosavadní ředitel Radek Příhoda dost zkušeností a rad, které se Vám mohou do začátku hodit?

Pod naši správu bude patřit nejenom nová plavecká hala, ale i stávající koupaliště a sauna. Využiji této příležitosti a Vaším prostřednictvím poděkuji za připravené předání a rychlý start v rámci zajištěné techniky. Nicméně vše už si řeším sama a na pravidelné bázi se scházíme, aby úplně kontakt nezanikl, přeci jenom on je suchá a já mokrá varianta sportu, tak je třeba komunikovat, některé aktivity se mohou prolínat a já věřím, že i sportovci z jeho provozu budou naši plaveckou halu určitě využívat.

Otevření koupaliště je za rohem, čeká na návštěvníky něco nového? Chystáte nějakou akci, když je uvolňování umožňuje?

Ano, od dnešního dne 25. 5. (v tento den vznikal rozhovor, pozn. redakce) je možné začít opětovně provozovat koupaliště a bazény. My zahájíme provoz letního koupaliště od 19. 6. Novinky na letošní rok nechystáme, proběhly standardní přípravy na za-hájení provozu, díky „COVIDU“ byly veškeré novinky, akce a kompletní nový tobogán pozastaveny, tak uvidíme, co přinese následující rok. Novinkou pro všechny návštěvníky bude bohužel povinnost dodržovat přísná hygienická opatření, nosit roušku a dodržovat odstup. Doufejme, že opatření brzy poleví a budeme moci zvýšit i kapacitu návštěvníků. Zatím se počítá se třemi stovkami osob.

Letošní rok bohužel nebyl ani dětský den, protože ze známých důvodů nebylo možné stihnout termín 1. června. Nicméně návštěvníci, především ti nejmenší, o nic nepřijdou. Akci pro ně uspořádáme na konci prázdnin, abychom jim zpříjemnili vstup do nového školního roku. Na akci už pracujeme a budeme veřejnost včas informovat.

Jak to bude se saunami? Ty mají svoji otevírací dobu jen přes zimní měsíce, chystá s v nich něco nového?

Sauna na koupališti funguje od října do dubna. Na příští rok plánujeme nějaké změny s cílem zlepšení, ale uvidíme, jaké budou podmínky a možnosti. Teď nás zbrzdil COVID v plném rozsahu. Jinak chceme umožnit návštěvníkům platbu kartou.

Chtěla byste něco vzkázat nebo něčím nalákat budoucí návštěvníky, ať už haly nebo koupaliště?

Myslím si, že většina lidí sleduje vývoj nové plavecké haly. Ráda bych vyzvala všechny rodiče, příznivce sportu a zdravého způsobu života, aby se zapojili a užili si služeb, které budeme poskytovat. A nebude to jenom o plavání, atrakcích, ale také o využití masáží, speciálních koupelí, otužování ve dvou nových saunách, využití parní lázně a další, třeba venkovní vířivka.

Na všechny se budeme těšit. V rámci zahájení provozu také budeme informovat o promo akci „více vstupů za nižší cenu v rámci zakoupení permanentek“, což jistě využijí nejen jednotlivci, rodiny, skupiny, ale také školy, sportovci a firmy. Sledujte náš web bazenlouny.cz a facebook. O všem vás budeme pravidelně informovat.

Možná ještě jedna věta na závěr: Buďme rádi, že žijeme v městě, kde můžeme využít všechna zařízení, která nám nabízejí aktivní odpočinek, sportovní zázemí, kulturní vyžití, knihovnu a další. Je spousta míst, kde pohromadě vše nenajdete. A tak bychom si toho měli vážit.

S celým týmem se na Vás brzy budeme těšit.

Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video