Atleti ,,Spolu na startu” znovu zahájili sezonu pod otevřeným nebem

Lucie Steklá 2020-06-23 15:39:00

Žatec (id, lus) Několik desítek mladých sportovců závodilo na atletickém mítinku s názvem Spolu na startu, který proběhl v pondělí 1. června na žateckém stadionu Mládí.

Akce byla určena pro širokou sportující mládež. Většina zúčastněných nakonec patřila do líhně dvou žateckých oddílů, ale startovala zde i početná skupina závodníků z lounského a počeradského atletického klubu. „Název má znázorňovat sílu atletiky v boji proti podobným virovým onemocněním jako je právě koronavir. Našeho mítinku se zúčastnil ideální počet závodníků. Původní doporučení od Českého atletického svazu, který akci zaštítil, bylo maximálně sto účastníků. Soutěžilo se v kategorii mladších a starších žáků a myslím si, že to bylo ideální složení soutěžících. Závody proběhly bez problémů. Čtyři zúčastněné atletické kluby se prostřídaly ve vítězství jednotlivých disciplín, takže si každý přišel na své a odešel spokojen. Chtěl bych moc poděkovat mé bývalé třídě, která má zkušenosti s rozhodováním jednotlivých disciplín, ať už jako vrchní rozhodčí, nebo asistenti. I tentokrát nám s průběhem akce moc pomohli,“ říká Jan Bajbora, předseda Atletického klubu Žatec, který společně se ZŠ Komenského alej závod pořádal.  

Mítinky probíhaly ve stejný den na mnoha místech republiky, odhadem to bylo kolem stovky stadionů. Žateckého se zúčastnilo na sedmdesát mladých atletů a atletek z kategorie mladších a starších žáků a žákyň. Soutěžilo se v disciplínách sprint na šedesát metrů, skok daleký, hod míčkem a vytrvalostní běhy. Neobsazen zůstal jen vrh koulí. „Do letních prázdnin proběhne ještě několik atletických závodů na dráze. Budeme absolvovat krajské přebory družstev v rámci hostování našich atletů a především také krajské přebory jednotlivců na dráze,“dodal ještě Jan Bajbora.

Lounský atletický klub měl na mítinku šest závodníků ročníků 2006 až 2009. Do Loun přivezli osm medailí, každý po jedné, dva závodníci po dvou medailích (více ve výsledcích níže). Starší atleti startovali v Kladně, kde se představili Jan Hřích, Veronika Vávrová a Eliška Zahrádková. J. Hřích si zaběhl osobním rekordu trať 800 metrů (1:58,95). V. Vávrová na stejné trati zaběhla čas 2:22,96. E. Zahrádková na svojí první osmitovce běžela za 2:24,55.

Výsledky na třech prvních místech v jednotlivých kategoriích a disciplínách:

Mladší žákyně, běh na 60 metrů: 1. Pechánková Tereza (8,7 vt.), 2. Prusíková Klára (8,9), 3. Kalašová Barbora (9,3 vt., všechny ASK Elna Počerady).

Mladší žáci, běh na 60 metrů: 1. Laurich Tomáš (9,1 vt.), 2. Parkman Jakub (9,3 vt., oba AK Louny), 3. Janík Vojtěch (Bohemia sport Žatec).

Starší žákyně, běh na 60 metrů: 1. Nová-ková Marie (7,8 vt., ASK Elna Počerady), 2. Špírková Šárka (AK Žatec), 3. Eisnerová Kateřina (9,1 vt., ASK Elna Počerady).

Starší žáci, běh na 60 metrů: 1. Švec Daniel (AK Žatec), 2. Mikovec Milan (7,4 vt., ASK Elna Počerady), 3. Kalazi Filip (AK Žatec).

Mladší žákyně, skok daleký: 1. Prusíková Klára (3,94 m), 2. Pechánková Tereza (3,88), 3. Ekrtová Ema (3,66 m,všechny ASK Elna Počerady).

Mladší žáci, skok daleký: 1. Laurich Tomáš (3,79 m), 2. Parkman Jakub (3,75 m, oba AK Louny). 3. Braun Denis.

Starší žákyně, skok daleký: 1. Nováková Marie (4,41 m, ASK Elna Počerady), 2. Freibergerová Adéla, 3. Špírková Šárka (obě AK Žatec).

Starší žáci, skok daleký: 1. Švec Daniel (AK Žatec), 2. Mikovec Milan (4,90 m, ASK Elna Počerady), 3. Laurich Lukáš (4.62 m, AK Louny).

Mladší žákyně, hod kriketovým míčkem: 1. Pelánová Barbora (28 m, AK Louny), 2. Ullrichová Barbora, 3. Schmiedová Natálie (obě Bohemia sport Žatec).

Mladší žáci, hod kriketovým míčkem: 1. Braun Denis, 2. Zoul Artur, 3. Mottl Josef (Bohemia sport Žatec).

Mladší žákyně, běh na 600 metrů: 1. Koňariková Lucie – 2010 (AK Žatec), 2. Lošťáková Ela (2:03,7 min, AK Louny), 3. Šípko-vá Nela (AK Žatec).

Mladší žíci, běh na 1000 metrů: 1. Kelner Matouš, 2. Majer Kryštof (oba AK Žatec), 3. Smek Pavel (Bohemia sport Žatec).

Starší žákyně, běh na 800 metrů: 1. Freibergová Adéla (AK Žatec), 2. Lošťáková Sára (2:45,9 min, AK Louny), 3. Baránková Magdaléna (AK Žatec).

Starší žáci, běh na 1500 metrů: 1. Kalazi Filip (AK Žatec), 2. Svoboda Petr (ASK Elna Počerady), 3. Musil Jakub (Tuchořice).


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video