Výstavba dopravního terminálu začala se zpožděním

Tomáš Skřipský 2020-06-26 09:32:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tos) — Se zpožděním se předminulý týden rozběhla výstavba nového dopravního terminálu v Nádražní ulici v Klášterci nad Ohří, která měla podle původních předpokladů začít už v dubnu. Nestalo se tak proto, že teprve po předání staveniště dodavateli se přišlo na to, že přes pozemek vede drážní kabel, který nebyl v žádných plánech zanesen. Stavět se proto nemohlo, dokud město se Správou železnic nedohodlo podmínky přeložky kabelu.

V současné době stavební práce probíhají přímo před nádražím, kde stavbaři odstraňují betonové panely z povrchu vozovky, a v sousedství nádražní budovy ve směru na Chomutov, kde vzniká točna pro autobusy. Hlavním úkolem terminálu je totiž co největší přiblížení stanovišť autobusových spojů integrované dopravy Ústeckého kraje k nádraží, aby přestupování cestujících bylo co nejpohodlnější. Protože v Nádražní ulici sídlí stavebniny, autoservis a další podnikatelské provozovny a v její zadní části mají automobilisté garáže, veškeré práce probíhají po částech za provozu. Současné autobusové nádraží, vzdálené několik stovek metrů od vlakového, bude dál sloužit pro dálkové komerční linky, které kraj nedotuje. I přes počáteční zdržení není podle starosty Štefana Drozda původní termín dokončení stavby ohrožen — hotovo má být letos na podzim.

Město na nový dopravní terminál v hodnotě bezmála 23 miliónů korun požádalo o dotaci z programu IROP a přibližně třetinou na stavbu slíbil přispět Ústecký kraj. Hlavním cílem projektu je vedle usnadnění přestupu z vlaků na autobusy a naopak také obnova veškerých zastaralých a nefunkčních povrchů komunikací v Nádražní ulici.

Počítá se také s vytvořením nových parkovacích míst, která dnes v okolí vlakového nádraží prakticky nejsou, a s vybudováním nového veřejného osvětlení. V rámci stavby dále dojde k výměně ochranných a provozních prvků komunikace, tak aby vyhovovaly estetickým i funkčním požadavkům a současným platným stavebním normám. Komunikace se navrhuje v nové kompletní skladbě z důvodu budoucího zatížení především autobusovou dopravou.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video